AKTUELNO

Deca su pokušala da pobegnu, ali nisu uspela.

Majka i četvoro maloletne dece stradali su danas u požaru u kući u Tetovu.

Kako prenose makedonski mediji, 39-ogodišnja Fatime Zulberi i njena deca uzrasta od četiri do 13 godina, tri muška i jedno žensko, stradali su u požaru koji je jutros u 3.30 izbio u njihovoj porodičnoj kući.

Požar je zahvatio krov i gornji sprat gde su majka i deca spavali i nisu uspeli da pobegnu. Prema izjavama porodice i komšija, otac, koji je noćni čuvar, nije bo u kući kad se desio požar.

Foto: Tanjug

Komadir tetovske protivpožarne jedinice Uka Aliti je rekao da su, nakon što su obavešteni, intervenisali sa četiri vozila i 13 vatrogasaca i da je požar lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

- U trenutku kad smo došli tri kuće su bile zavaćene plamenim jezicima, od kojih je na srednjoj krovna konstrukcija potpuno izgorela. Kuće su starije postojala je opadsnost da požar zahvati i susedne objekte. Za sada se ne zna tačan razlog zašto je izbio požar - rekao je Aliti.

Ekipe tužilaštva, policije i vatrogasaca obavljaju uviđaj, a pozvan je i forenzički tim iz Skoplja i ekipa elektrodistribucionog preduzeća EVN, a na telima nastradale žene i dece biće izvršena obdukcija.

Pročitajte još: Sarajevo: Policijska akcija, pretres 30 lokacija

#Makedonija

#Požar

#Smrt

#tetovo

'