AKTUELNO

Potpredsednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović optužio je Stranku demokratske akcije da je u sprezi s čelnicima u ovoj opštini "oprala" oko 20 miliona KM, oodnosno 10.000 miliona evra.

Pavlović je, kako prenosi RTRS, pozvao nadležne organe da istraže i utvrde ko je sve činio zloupotrebe položaja i učestvovao u "pranju para", uz zahtev da ti počinioči budu procesuirani.

"Pod izgovorom pomoći povratnicima i otvaranja novih radnih mesta u ovoj sredini, sredstvima iz Federacije BiH pre nekoliko godina izgrađen je hotel koji nikada nije otvoren, zatim objekti u sastavu banje `Guber` koji se ne koriste, te fabrika za preradu krompira, a nije otvoreno nijedno radno mesto", rekao je Pavlović.

Naveo je i da je opština davala odobrenja i lokacije za izgradnju tih objekata koji ne donose nikakv efekat.

Prema njegovim rečima, Fabrika za preradu krompira "Srebreničanka", u koju je investirano osam miliona KM, prevarila je poljoprivrednike sa područja ove opštine sa kojima je potpisala ugovore o proizvodnji i otkupu krompira.

Pošto do otkupa nije došlo, Pavlović kaže da sedam proizvođača nema kome da isporuči 50 tona krompira.

Sada, kaže, načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić pokušava da im pomogne i pronađe kupce, ili da opština otkupi deo roda za potrebe socijalno-ugroženih porodica.

#Srebrenica

'