AKTUELNO

Sud u Zagrebu odbio je predlog tužilaštva za pritvaranje svih 12 uhapšenih u slučaju "Agrokor", pa će oni biti pušteni na slobodu. Protiv Ivice Todorića je u odsustvu određen pritvor zbog opasnosti od uticanja na svedoke i za njim će biti raspisana poternica ako se ubrzo ne pojavi u Hrvatskoj.

Županijsko tužilaštvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja osumnjičenih u utorak, podnelo sudiji Županijskog suda predlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka uticajem na svedoke, veštake, učesnike postupka, protiv svih petnaestero osumnjičenih, prenose hrvatski mediji.

U tužilaštvu su u utorak ispitivani visokorangirani menadžeri i bliski saradnici Ivice Todorića.

Iskaz su dali: Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Mislav Galić, Ivan Crnjac, Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Ivica Sertić i Marijan Alagušić.

Poslednji su ispitani su Olivije Diskordija i Sanja Hrstić iz revizorske kuće "Baker Tilly" Hrvatska, prenose mediji.

Svi su osumnjičeni za više krivičnih dela počinjenih u privredi, uključujući dela falsifikovanja, odnosno zloupotrebe poslovanja i nezakonito vođenje knjiga. Državno tužilaštvo Todorića sumnjiči za pribavljanje protivpravne imovinske koristi.

#Agrokor

#Ivan Todorić

'