AKTUELNO

Istraga je u toku.

Pronađena je nestala 13-godišnja Barbara Vidović iz Hrvatske. Nađena je živa i zdrava na širem području Ogulina, potvrdila je policija. Sprovodi se istraga kako bi se utvrdilo da li je devojčica kuću napustila sama ili je bila oteta.

- Noćima ne spavam, ne znam gde mi je dete ni kako je - kazao je očajni Anton Vidović, otac 13-godišnje Barbare.

Barbara je tokom noći nestala iz porodične kuće u Triblju kraj Crikvenice i otad joj se gubio svaki trag.

Njena porodica veruje da ju je dečko star 15 ili 16 godina kog je upoznala putem Fejsbuka izmamio da izađe iz kuće, a potom je oteo i odveo u Oštarije kraj Ogulina.

- Otišla je na spavanje u petak oko 22 sata. Mi smo legli oko ponoći. U subotu oko 4 sata ja sam otišao u lov pa pretpostavljamo da je nestala negde u razdoblju tih četiri sata - objasnio je Anton.

Da Barbara nije bila u svom krevetu prva je primetila njena baka oko 6 sati. Odmah su otišli u policiju i prijavili njen nestanak. Potom su uz pomoć njenog dve godine mlađeg brata Antona krenuli pretraživati njen Fejsbuk profil. Pronašli su dopisivanje s mladićem s područja Ogulina.

UBIJEN BALKANSKI KRALJ PROSTITUCIJE! Devojčica crtežima otkrila da je silovana i zlostavljana, prodao 3.000 žena

- To su bile nekakve pesmice s rimom koje su oni pisali jedno drugome. Siguran sam da ga nikad ranije nije upoznala jer nije imala gde. Ona nigde nije izlazila, posebno naveče, a on nije odavde - uveren je Anton.

Uspeli su doći do broja njegove majke i nazvali je da pitaju gde im je ćerka.

- Rekla mi je da ne zna gde su, ali da zna da mi je kćer dobro. Pitala sam je: "Ako je dobro, zašto mi je ne daš na telefon?" - ispričala je ranije Barbarina majka Branka.

Kaže da ih je žena nagovarala da povuku prijavu i da će se njihova deca onda sama vratiti.

- Pitala sam je zašto nije prijavila nestanak sina, ako ne zna gde se nalazi, a ona me upitala ko će biti kriv ako im se nešto dogodi tokom bežanja od policije - kazala je Branka, koja je jako teško podnosila nestanak kćeri.

U sredu su Vidovići bili u policijskoj stanici u Ogulinu kako bi proverili šta je policija učinila kako bi je pronašla.

Ispred policije su sreli mladićeve roditelje, a Branki je od šoka pozlilo, pa je morala intervenisati i Hitna. Celoga dana policajci su razgovarali sa članovima šire i uže porodice mladića. Nezadovoljan radom policije, očajni otac obratio se medijima za pomoć.

- Meni je neverovatno da u današnje vreme u ovoj državi, u kojoj sam se borio i bio branitelj, dete može tako nestati. Zna se kod koga je i da je policija svejedno ne može naći - kazao je Antun, ukazavši da je njegova kćer uvek bila dosta sramežljiva i povučena.

- Ona bez nas nikad nije izlazila. Igrala bi se s prijateljicom pred vratima, jako je vezana za mlađeg brata - kaže Antun. Dodaje da je Barbara od kuće nestala bez ličnih stvari.

#Devojka

#Nestanak

#Potraga

'