AKTUELNO

Ugrožene su kuće i vikendice, pa se radi na što bržoj lokalizaciji.

Veliki požar zahvatio je danas Radovče, gde je vatra ušla u borovu šumu, a aktivna su i tri požara u opštini Tivat.

Načelnik Vatrogasne službe Andrija Čađenović izjavio je da je u Radovču ugroženo više kuća i vikendica.

- Tamo su tri vatrogasna vozila i komunalno vozilo za dopremanje vode. Takođe na tom lokalitetu dejstvuju dva aviona direktorata za vanredne situacije - kazao je Čađenović i dodao da je požar na Trmanju za sada pod kontrolom kao i na karauli Jagoda.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima tu je izgoreo napušteni pomoćni objekat, dok je kuća u neposrednoj blizini sačuvana.

On je dodao i da je požar kod trafostanice u Zagoriču lokalizovan, kao i požar u blizini krivog mosta i u Dalmatinskoj ulici, požar na Bioču i dva požara u opštini Golubovci.

Na teritoriji opštine Tivat aktivna su tri požarišta - na lokacijama Solila, Gošići i Krašići.

Kako su vatrogasci kazali, situacija na terenu uslovljena vremenskim prilikama, a vetar koji se intezivirao u popodnevnim satima otežava njihov rad.

Pročitajte još: NETAČNA PISANJA REGIONALNIH MEDIJA: Turisti iz Rusije svakodnevno stižu u Crnu Goru

Predsednica opštine Snežana Matijević, izrazila je žaljenje zbog loših uslova svih stanovnika koji žive ili trenutno borave u tom delu tivatske opštine, a usled velike koncentracije dima i stalne brige zbog požara koji su u blizini.

- Opštinske službe i organi čine sve što je u njihovoj moći, a imamo podršku državnih organa i institucija i nadamo se da će i vremenske prilike stati na našu stranu. Znam da nije lako boraviti i svima zahvaljujem na strpljenju. Svi smo na istom zadatku i nadam se da će se stanje popraviti - rekla je Matijević.

#Crna Gora

#Požar

#Vatrogasci

'