AKTUELNO

Letovanje im je preselo.

U samom špicu turističke sezone meštani Vodica u Hrvatskoj i turisti koji se tamo nalaze nemaju vode.

Zapadni deo grada je bez vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i delu ulice Blata pune su turista.

Turisti odlaze pre završetka njihovih godišnjih odmora jer ne žele da budu na letovanju bez vode.

Voda iz slavina je bila mutna i neprijatno je zaudarala, meštani kažu od fekalija, a problem je prijavljen preduzeću Vodovod.

Foto: Beta

Iz Vodovoda su izašli na teren i utvrdili da voda nije zdravstveno ispravna.

- Uzrok je nelegalnu bušotinu za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na vodovodu za snabdevanje pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda u vreme gradnje stambenog objekta, u kojem se nalazi 8 stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb - saopšteno je iz Vodovoda.

- Utvrđeno je da je nelegalna bušotina neovlašćeno spojena na vodovod za snabdevanje vodom od strane fizičke osobe – investitora i izvođača stambene zgrade u Vodicama Prvićka ulica BB, čime je došlo do kontaminiranja sistema za snabdevanje pitkom vodom - dodaje se u saopštenju Vodovoda.

Pročitajte još: HOROR SNIMAK: Psa vezao za automobil i VUKAO PO PUTU (VIDEO)

Vodu je, uz Vodovod, ispitao i Zavod za javno zdravstvo i oba nalaza pokazala su kako voda nije za upotrebu, a korisnici su o tome obavešteni.

Voda se Vodičanima u tom delu naselja dostavlja auto-cisternama, a prema informacijama iz Vodovoda, obavljaju se ispitivanja i dezinfekcija vodovodnih cevi kako bi se uspostavila redovna upotreba.

Normalizacija stanja se, prema saopštenja iz Vodovoda, očekuje danas u večernjim satima.

#Hrvatska

#More

#Plaža

#Voda

'