AKTUELNO

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još gori na tri mesta na kojima je do sada vatra uništila oko 300 hektara borove šume, smreke, makije, trave i niskog raslinja, dok su tri požara - na Hvaru, Klisu i u Radošiću, lokalizoani.

Od aktivnih požara najteža je situacija na požarištu Plani Put u Prpuši kod Šestanovca gde je u utorak planuo novi požar s kojim se bori stotinak ljudi iz Imotskog, Zadvarja, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Gata, Kučića, Dugog Rata, Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore, Gradaca, Drvenika, Kaštela, Žrnovnice, Podstrane, Solina, Marine, Trogira i Slatina, kao i DIP Divulje, rečeno je Hini u Javnom vatrogasnom centru grada Splita.

Gasiteljima su u utorak oko podneva pokušali pomoći iz vazduha, ali zbog nepovoljnih meteoroloških uslova protivpožarni avioni nisu uspeli da uzlete.

Šest vatrogasaca iz DVD- a Zadvarje i Lovreć još gase vatru kod vetroparka na Katunima brdu gde je gorelo i pre nekoliko dana, a do sada je izgorelo 25 hektara. Kanaderi će danas gasiti požar u Dugobabama u opstini Klis.

Požar u Korušci kod Klisa je lokalizoan.

Tokom gašenja vatre u utorak je u na sat vremena bio isključen 10 kW dalekovod.

Izgorelo je 20 hektara niskog raslinja, a vatru su "ukrotili" vatrogasci iz DVD- a Zagora, Klis, Dugopolje, Solin, Sinj i JVP Split koji su tokom noći radili na sanaciji požarišta.

Ne gori više ni u Bogomoljama na Hvaru, kao ni u Kevinoj jami u Radošići gde je izgorelo osam hektara makije i raslinja.

#Požar

#Split

'