AKTUELNO

Nema informacija o povređenima i materijalnoj šteti, a na mestu je i ekipa Hitne pomoći.

Veliki požar buknuo je kod Omiša i širi se prema Splitu, javljaju hrvatski mediji, navodeći da je put zatvoren, a da kanaderi ne mogu da polete zbog vetra.

Zbog požara koji je nakon ponoći buknuo u mestu Tugare kod Omiša i proširio se na Srinjine prema Splitu, za saobraćaj je zatvoren put Srinjine-Sitno Donje.

Splitski vatrogasci su dojavu o požaru dobili 42 minute nakon ponoći. U gašenju požara učestvuju sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša s 32 vozila i 109 vatrogasaca.

Gori borova šuma, nisko rastinje, makija i trava.

Iako je zatražena pomoć iz vazduha, kanaderi još nisu mogli da polete zbog jakog vetra koji već danima duva na tom području.

Nema informacija o povređenima i materijalnoj šteti, a na mestu je i ekipa Hitne pomoći.

Zbog vatre je isključen dalekovod Zakučac-Konjsko i Zakučac-Bilice. Pola sata nakon tog požara planulo je i u Bogomolju na Hvaru, gde gori gusta borova šuma. Taj požar gase sva tri dobrovoljna vatrogasna društva sa ostrva, a imaju pomoć i iz vazduha. Požar kod Šestanovca s kojim su se vatrogasci borili celu nedelju još gori, ali je vatra pod kontrolom.

#Hrvatska

#Požar

#Split

'