AKTUELNO

Optužnica protiv članova Komisije za referendum u Republici Srpskoj samo govori o apsurdu koji se zove Bosna i Hercegovina, izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je Sud i Tužilašto izmislila međunarodna zajednica u saradnji sa Bošnjacima kako bi se putem neustavnih instalacija i protivno Dejtonu vršilo pravno i političko nasilje nad Srpskom, preneo je juče RTRS.

Foto: Tanjug

Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnice protiv četiri osobe iz Republike Srpske zbog organizovanja referenduma o Danu Republike Srpske i istovremeno doneo naredbu o obustavljanju istrage protiv zvaničnika Srpske zbog nedostatka dokaza.

Naredba o obustavi istrage izdata je protiv Mladena Ivanića, Mirka Šarovića, Željke Cvijanović i Milorada Dodika za koje, kako se navodi, ne postoji dovoljno dokaza da su navedeni svojim radnjama počinili izvršenje krivičnog dela, pomaganje ili podsticanje u navedenom delu.

Nebojša Čović za Pink: Gudurić odlazi iz Zvezde u Fener

Tužilac Miroslav D. Marković, nakon sprovedene istrage i prikupljenih dokaza, podigao je optužnicu protiv Siniše Karana, rođenog 1962. godine u Belom Manastiru, Dragoljuba Ređića rođenog 1979. godine u Tuzli, Gorana Zmijaljca rođenog 1955. godine u Srpcu i Milana Petkovića, rođenog 1984. godine u Banjaluci, prenela je RTRS.

Podizanje optužnice Dodik je nazvao nepodnošljivim i za Republiku Srpsku neprihvatljivim, te je istakao da će se u skladu sa odlukom Narodne skupštine svim raspoloživim sredstvima stati u odbranu optuženih.

#Milorad Dodik

#referendum

'