AKTUELNO

Građani se plaše jačine narednih zemljotresa.

U Trebinju zabeležena dva potresa od jutros, sedam od juče ujutru

Trebinjci su novo podrhtavanje tla osetili danas u 14:05, a prema podacima Hidrometeorološkog zavoda RS jačina zemljotresa je bila 3,3 stepena Rihterove skale.

Epicentar ovog zemljotresa bio je 7 kilometara jugozapadno od Trebinja.

Od juče ujutro u Trebinju je evidentirano 7 manjih zemljotresa, njihova učestalost nije izazvala materijalnu štetu, ali jeste uznemirenost Trebinjaca.

Poslednji zemljotres u Trebinju osetio se u toku protekle noći i to u 2 časa i 13 minuta.

Republički hidrometeorloški zavod evidentirao zemljotres jačine 3,1 stepen Rihterove skale, a epicentar je bio 14 kilometara istočno od Trebinja, na teritoriji Crne Gore.

Jak zemljotres u Hrvatskoj

Zemljotres je zabeležen i u Hrvatskoj. Naime, radi se o potresu jačine 3,5 stepeni po Rihterovoh skali, a kako se navodi, epicentar zemljotresa bio je 15 kilometara jugoistočno od Dubrovnika.

Zemljotres se dogodio nešto posle 14 časova, a u Dubrovniku se osetio intenzitetom IV do V stepeni MCS skale, navodi se u saopštenju Seizmološke službe, prenosi Hina.

Prema podacima Evropskog i mediteranskog seizmološkog centra, epicentar je bio u morskom dnu 15-tak kilometara jugoistočno od Dubrovnika, na dubini od dva kilometra. Za sada nema podataka o pričinjenoj materijalnoj šteti.

Pročitajte još: PROTUTNJALO JAKO NEVREME! Ulice pod vodom, PADAO GRAD VELIČINE ORAHA

I Makedonija na mapi registrovanih potresa

I Makedoniju je potresao zemljotres jačine 2,9 stepeni rano jutros, javili su makedonski mediji. Kako je saopštila seizmološka služba pri Prirodno-matematičkom fakultetu u Skoplju, epicentar zemljotresa registrovan je u regionu Ohrida, oko četiri sata posle ponoći, navodi MIA.

Poslednjih nekoliko dana to područje potreslo je više slabijih zemljotresa.

#Bosna i Hercegovina

#Makedonija

#Zemljotres

'