AKTUELNO

Predsednik RS Milorad Dodik oglasio se povodom optužbi ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, da je u maju uneo u Srpsku 200.000 evra, a da ga na granici niko nije pitao odakle mu taj novac.

Dodik je rekao da su to spletke na koje nema nameru da odgovara, ali da bi Mektić trebalo napokon da kaže ko su kriminalci koji su pokušali da ubiju Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015.

Dodik je rekao da iskreno žali Mektića koji je, kako je rekao, preuzeo na sebe svakodnevno fabrikovanje konstrukcija, teorija zavere, što nije nimalo lak posao i za umnog čoveka, a ne za ministra bezbednosti BiH za koga kaže da je "dobrovoljno preuzeo ulogu bosanskog političkog klovna".

Želim samo zbog javnosti da kažem da sam u svom imovinskom kartonu, sto je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlašnistvu od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u Bulevaru Kralja Aleksandra, koji su kupljeni 1989. godine, a koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i uneo u Republiku Srpsku", rekao je Dodik za Srnu, preneli su banjalucki mediji.

Pročitajte još: Vučić 1. jula na Dubrovačkom forumu

Predsednik Republike Srpske je naglasio da je sve transparentno i legalno, što zna i Mektić, koga smatra klovnom, koji bi, kako kaže, umesto što svakodnevno gleda u njegov džep, napokon trebalo da kaže ko su kriminalci koji su u Srebrenici, pre dve godine pokušali da ubiju tadašnjeg premijera, a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i zašto stalno marginalizuje problem terorizma i ekstremizma koji su najveća opasnosti u BiH.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#Napad

'