AKTUELNO

Muškarac, čiji identitet za sada nije poznat, pokušao je 16-godišnju devojku da uvuče u svoj automobil.

Incident se dogodio u ponedeljak u tuzlanskom naselju Simin Han, a isto to ponovio je i juče. Slučaj je prijavljen policiji. Osumnjičeni za napad na devojčice, kako pišu bosanski mediji, za sada nije pronađen.

Hasan Hasanović, pripadnik Oružanih snaga BiH iz Tuzle, otac devojke, ispričao je za Faktor kakav strah i torturu njegova porodica proživljava poslednjih dana. Prema njegovim riečima, u ponedeljak oko 16 sati, na pešačkom prelazu na oko 400 metara udaljenosti od njihove kuće, njegovoj ćerki je nepoznati muškarac automobilom preprečio put.

-Rekao joj je da uđe u auto i da će je on odvesti kući. Moja ćerka je odgojena tako da ne razgovara sa nepoznatim osobama, te je dete tu ostalo u šoku. Iza njegovog automobila se stvorila kolona vozila, a on je otvorio vrata i drekom i vriskom je napao, vičući da ulazi u auto, sve popraćeno vulgarnim rečima - ispričao je Hasan.

Foto: Pixabay.com

Kako je rekao, ćerka je počela da beži i utrčala je u prvo dvorište u kome su bila otvorena vrata. Sve je, kako je ispričao, potrajalo oko dva minuta, a muškarac se odvezao u pravcu Kalesije.

- Mi smo sutra rano ujutro sve prijavili Policijskoj stanici Istok u ispostavi Slavinovići. Policijska patrola je došla kasnije, dok sam bio na poslu, da uzme od deteta izjavu. Međutim, u kući su videli nargilu koju je moj sin kupio kao suvenir i zaključili su da smo mi problematična porodica. Nikad u životu niko od nas niko nije imao problema ni sa kim. Izmaltretirali su dete glupim pitanjima, a moja supruga je sve vreme bila sa njom. Govorili su joj "Ti njega znaš, trebala bi reći ko je!", iako je rekla da ga je prvi put videla - rekao je šokirani otac, dodavši da je njegova ćerka policiji rekla da je prvi put videla tog čoveka. Ispričala im je i da on vozi stariji automobil, kao i da je u šoku uspela da zapamti da je na vozilu oštećen desnji zadnji blatobran iznad točka.

Pročitajte još: USMRTIO GA PROPELER GLISERA! Jadransko primorje ne pamti ovakvu TRAGEDIJU, kupači obliveni krvlju

Međutim, tu nije bio kraj traumama koje je njegova ćerka, ali i cela porodica proživela.

- Juče oko podne u Siminom Hanu kod semafora, gde se nalaze pekara, frizerski salon i apoteka, gde sve vrvi od ljudi, isti taj automobil joj je opet preprečio put direktno pred trotoarom. Govorio joj je: "Hajde, mala, ulazi sad u auto", sve poropraćeno vulgarnim rečima. Dete je otrčalo u frizerski salon, a frizer koji se tu zatekao je takođe o svemu dao izjavu policiji. Rekao mi je da je toliko bila preplašena, da nije mogla progovoriti - rekao je zabrinuti otac.

Prema Hasanovim rečima, njegova kćerka je ovaj put zapamtila deo brojeva na registarskoj tablici, kao i marku vozila.

- Radi se o starijem tipu Renoa Megan sive boje bosanskih tablica, koje idu M0*-*-986, a vozio ga je ćelavi muškarac, starosti između 35 i 40 godina, sa nekim ožiljkom ili mladežom ispod desnog oka. Istog momenta sam otišao u policiju i policajci u stanici su stvarno bili ljubazni. Odmah su izašli na mesto događaja i obišli naselje, napravili krug, ali ga nisu pronašli - kazao je Hasan.

Uznemireni otac je rekao da je njegova kćerka preživela veliku traumu, da je strah ići u školu, kao i da je on odvozi i dovozi.

- Ona je odličan učenik i uzorno dete. Danas je u strahu otišla u školu, morao sam da odem po nju. Koje god vozilo da prođe, ona se trza. Želim da se on što pre pronađe i da se ovo sve okonča - rekao je ovaj zabrinuti otac.

#Bosna i Hercegovina

#Manijak

#Otac

#Policija

#devojčica

'