AKTUELNO

Povređeno je najmanje 10 ljudi.

Snažan zemljotres jačine 6,3 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je egejsku obalu Grčke, saopštio je američki Geološki zavod, a grčka državna televizija ERT navodi da je u selu Vrisa na ostrvu Lezbos povređeno najmanje deset ljudi prilikom urušavanja starih kuća, prenosi AFP.

-Na destine domova se urušilo i seoski putevi su blokirani. Pokušavamo da oslobodimo ženu zarobljenu u ruševinama - rekao je za ERT nadžornik regionalne vatrogasne službe Marios Apostolides.

PUTNICI U ŠOKU: Avion hitno sleteo zbog RUPČAGE NA MOTORU!

Epicentar zemljotresa, koji se dogodio 15.28 casova, bio je 11 kilometara južno od sela Plomari na južnom grčkom ostrvu Lezbos, na dubini od sedam kilometara.

Kako javljaju lokalni mediji potresi su se osetili u Izmiru, ali i u Atini i u Izmoru.

Rojters navodi, pozivajući na navode Evromediteranskog seizmološkog centra, da su se tokom udara tresle zgrade i dodaje, pozivajući se na grčki Geodinamički institut, da se zemljotres osetio i na ostrvu Samos i Hios, kao i u Atini i na celom poluostrvu Atika.

Englesko izdanje turskog lista "Hurijet" navodi da se zemljotres snažno osetio u Izmiru, ali i u Istanbulu i susednim područjima. Na društvenim mrežama se pominje da se zemljotres osetio i u prestonici Bugarske Sofiji.

"Hurijet" je naveo da su nakon zemljotresa usledila dva naknadna potresa jačine 4,9 stepeni po Rihterovoj skali u 15.35 časova.

#Atina

#Grčka

#Turska

#Zemljotres

'