AKTUELNO

Nakon što je skočio i pošto su ga izvukli do obale, bio je svestan svega. Izvinio se što je to napravio i rekao: "Neće ovo dobro biti za mene, nisu ovo serije da se završi srećno".

Vanja Pejaković, osamnaestogodišnjak iz Kotor Varoša slomio je četvtri pršljen skočivši s mola u vodu duboku tek pola metra u letovalištu Lido di Jezolo u Italiji, gde je još na lečenju. Ovaj učenik 3. razreda banjalučke Poljoprivredne škole, povredio se prvog dana ekskurzije, održane od 27. maja do 2. juna.

Ovaj veterinarski tehničar je u vodu, duboku 50 centimetara, skočio s mola visokog jedan metar.

– Na mestu s kojeg je skočio nalazi se tabla na kojoj jasno stoji upozorenje o zabrani skakanja s mola u vodu – navodi se u školskom izveštaju.

Foto: Beta

U izveštaju dalje stoji da je tokom dolaska na plažu oko 20 đaka bilo s tri profesorakoji su ih upozorili da se ne udaljavaju, ali njih nekoliko je samoinicijativno otišlo i skočilo u vodu.

– Nakon što je skočio i pošto su ga izvukli do obale, bio je svestan svega. Izvinio se što je to napravio i rekao: “Neće ovo dobro biti za mene, nisu ovo serije da se završi srećno” – priča Edi Haneš, direktor Poljoprivredne škole.

Doktorka koja je bila u pratnji đaka Vanji je imobilisala vrat i glavu peškirima, a zatim je stigla i Hitna pomoć.

Bez obzira na nezgodu, ekskurzija nije prekinuta, ali su roditelji mladića obavešteni i odmah su došli u Italiju.

Pročitajte još: STRAŠNA NESREĆA! Sleteo u provaliju i poginuo

#Italija

#Tragedija

#škola

'