AKTUELNO

Ranko Krivokapić, predsednik opozicione Socijaldemokratske partije, ocenio je da Vraćanje opozicije u skupštinske klupe pre objave vlade da želi da se dogovori oko ponovljenih izbora, bilo bi protiv ciljeva demokratske obnove i reformi u Crnoj Gori.

-Očekujem da će opozcija, a to je SDP i do sada radila naći način da ponudi celovit program onoga što će biti posle sledećih izbora - naglasio je Krivokapić.

Krivokapić je, komentarišući izjavu lidera Demokratskog fronta da jedan deo opozcije pregovora sa američkom ambasadom o mirnoj smeni vlasti, kazao da je ustavna obaveza mirna smena vlasti.

Foto: Printscreen Youtube

-Videli smo da ne treba da nam se desi Makedonija da bi se dogovorili i mirno predali vlast. Ovi takozvani izbori su odložili tu mirnu promenu vlasti, ali je to neizbežno na sledećim izborima - kazao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, to je ono što nas je i NATO članstvo podsetilo.

-Ovo je poslednji Berlinski zid u Evropi. I Bjelorusija je promenila vlast, a Crna Gora još nije i to je neizbežno - kazao je Krivokapić.

Na opasku novinara da je zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojt Brajan Ji poslao poruku opoziciji da uđe u arenu i da se bori, a ne da posmatra, Krivokapić je rekao da je SDP u areni i da je vrlo živo.

Naglašavajući da je ulaskom u NATO završena važna faza, Krivokapić je kazao da je SDP, dočekala posle 27 godina da ostvari osnivački cilj.

-Uz nezavisnost ta dva ključna stabiliteta Crne Gore su završena. Pred nama je veliki prostor odloženih demokratskih reformi, oko toga smo se složili Hojt Brajan Ji i ja, i ekonomsko socijalna obnova Crne Gore - kazao je Krivokapić u Budvi.

Kako je kazao, temelj svega toga je vladavina prava, prenosi portal Vijesti.

#Crna Gora

#RANKO KRIVOKAPIĆ

#promena

'