AKTUELNO

Izvori iz SDSM otkrili su deo kratkog telefonskog razgovora nelegitimnog predsednika Sobranja Makedonije Talata Džaferija i lidera SDSM Zorana Zaeva, piše makedonski Žurnal

Kako kažu, razgovor je inicirao Zaev, a Džaferi je sa njim razgovarao potpuno opušteno, uz glasan smeh. Jezgro razgovora bila je očajnička molba Zaeva da Talat Džaferi ne provocira građane nacionalističkim ispadima, na šta je Talat odgovorio smehom.

Zoran Zaev zamolio je Džaferija da barem ukloni zastavu Albanije na neko vreme, dok se ne promeni vlada, a onda, kada nova vlada bude formirana, ako je potrebno, Sobranje će imati albansku zastavu.

Džaferi je i na ovu molbu odgovorio smehom i rečenicom da bi Zaev trebalo da prestane da se buni zbog albanske zastave i što pre počne da sakuplja novac kako bi kupio i postavio tablu na albanskom jeziku na ulazu u Sobranje - kažu izvori lista.

Građani Makedonije su juče optužili Zorana Zaeva za veleizdaju i besno su reagovali na postavljanje zastave strane države (Albanija) u kancelariji drugog čoveka u zemlji.

#Talat Džaferi

#Zoran Zaev

#www.sobranie.mk

'