AKTUELNO

Hladnokrvno ubistvo se dogodilo u selu Saraj, nedaleko od Skoplja.

Maloletnik iz skopskog sela Saraj, Hamza Isljami ( 16 ) koji je u prošlu subotu bio ubijen u poznatom rekreativnom centru Matka nadomak Skoplja, pokušao je da pomogne svom bratu blizancu Harizu koji je bio napadnut, ali nije uspeo da ga odbrani.

Nesrećni Hamza dobio je nož u stomak i na licu mesta je umro. U krvavoj tuči su učestvovala tri mladića iz sela Šiševo sa jedne, i braća blizanci Hamza i Hariz Isljami iz Saraja, sa druge strane.

Prema informaciji MUP-a, tri mladića iz Šiševa su počeli da se raspravljaju sa Harizom, a potom ga i fizički napali. Dečak je uspeo da pozove svog brata Hamzu u pomoć, koji je ubrzo stigao.

– U jednom trenutku Avni E. je izvadio nož sa kojim je povredio Hariza nanoseći mu posekotine u predelu leve strane grudi. Zatim je Avni E. sa nožem u grudni koš ubo i njegovog brata Hamzu, koji je došao da mu pomogne. Maloletnik je pao na asfalt i preminuo – navodi se u policijskom izveštaju.

Dvojica tinejdžera uzrasti od 19 godina su uhapšena i odgovaraće za hladnokrvno ubistvo dečaka Hamze Isljamija. Jedan od napadača je osumnjičen za ubistvo, i on se već nalazi u pritvoru, a drugi za učešće u tuči. Saslušane su još tri osobe čiji iskazi treba da pomognu istražnim organima prilikom utvrđivanja okolnosti ubistva na Matki.

Očevidci ovog jezivnog zločina kažu da će tu crnu subotu pamtiti dok su živi. – Slika je bila grozomorna i progoniće me celog života – izjavio je za skopski list “Utrinski vesnik” jedan Skopljanac, koji je tog dana bio u poznatom rekreativnom centu Matka.

On kaže da se krvava drama desila oko 15 časova ispred restorana na donjem parkingu, blizu autobuske stanice, gde je veliki broj ljudi čekao autobus za Skoplje. - Na drugoj strani ulice dizala se velika prašina. Grupa od desetak dečaka pravili su krugove sa nekim starim "skuterom" želeći da se dokažu ko bolje ume da ostavi tragove na putu. Ličilo mi je na glupu i opasnu igru, pa sam se sklonio na stranu da ne dišem prašinu, ali i da me slučajno ne udare. Odjednom sam primetio da su deca počela da se međusobno guraju i udaraju sa pesnicama i nogama. Bukvalno se nije znalo ko koga udara. Ukočio sam se od straha kada sam video da je jedno dete, koje je izgledalo malo starije od drugih, izvadilo nož i počelo da bode drugo dete, koje je palo na zemlju i više se nije micalo. Nastala je panika, lelek i vriska. Neki su pobegli, drugi su pritrčali da pomognu dečaku. Pokušali su da ga reanimiraju, davali mu veštačko disanje, ali bezuspešno. Stigla je policija i vozilo Hitne pomoći. Mladom dečaku nije bilo spasa – ispričao je očevidac.Prema dosadašnjim saznanjima istrage, radi se o ranijim nesporazumima dve grupe dečaka.

#Brat

#Ubistvo

#tuča

'