AKTUELNO

On kaže da je makedonska vlast uvek popuštala kada se od nje bilo šta tražilo.

Ni petog dana konstututivne sednice makednoskog paralmenta nije okončan izbor članova komisije za izbor i imenovanje i predsednik parlamenta. Sa druge strane u Kumanovu su uhapšena dvojica muškaraca, jer su sa jarbola u centru grada skinuli makedonsku i postavili albansku zastavu.

Milenko Nedlekovski analitičar iz Makedonije gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije je rekao da se ceo taj politčki korpus sveo na borbu za vlast.

- Strani faktor procenio da je najlakše proći u Makeoniji, da se na taj način prekorjavaju granice, neki novi makedonski dejton. Kao i u svim istorijskim situacijama, nađu Makedonca koji je spreman da radi za njih, mislim na Zaeva – kaže on i dodaje da je makedonska vlast do sada popuštala sve što je svet od nje tražio, dodajući da je reč o “tiranskoj platform”.

On takođe ističe da se protiv Zaeva već vode slučajevi za primanje mita.

Prema njegovim rečima, oko godinu dana vodila se “šarena revolucija”, međutim ni ona više ne postoji.

- Skidanje zastave je ozbilja provokacija u Kumanovu gde se pre dve godine dogodio sukob gde su pobijeni alabanski teroristi. Ovi su skinuli zastavu, probali su da podignu drugu zastavu, jedan je blizak rođak gradonačelnika Lipkova. To znači da radikalni islamisti i dalje rade svoju agendu – objašnjava.

#Demonstracije

#Makedonija

'