AKTUELNO

Srpski premijer Aleksandar Vučić je tokom boravka u Sarajevu dao intervju Dnevnom avazu, koji će biti objavljen u sutrašnjem broju, a u kojem, kako se navodi, on otvoreno govori sa kakvom porukom je došao u glavni grad BiH.

U najaviji ovog intervjua stoji da je srpski premijer odgovori ona pitanje hoće li biti sukoba na Balkanu, zatim kako gleda na odbacivanje revizije Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije, kao i hoće li Srbija nakon ovakve odluke priznati "genocid" u Srebrenici i u Skupštini Srbije usvojiti rezoluciju s takvom odredbom.

Navodi se i da premijer Aleksandar Vučić u intervjuu za Avaz otvoreno govori i o bošnjačko-srpskom dijalogu i njegovoj neophodnosti, te šta će reći Bakiru Izetbegoviću, bošnjačkom članu Predsedništva BiH.

Poručio je da sa Izetbegovićem nema problem da razgovara.

Avaz navodi i da je premijera Vučića pitao da li se sinoć sporečkao s premijerima Kosova i Albanije na večeri u sarajevskom "Libertasu", kako su preneli beogradski mediji, te da je odgovorio:

- S Edijom Ramom nisam imao ništa. Imali smo korektan odnos i razgovor. Što se tiče Ise Mustafe samo sam emu rekao: "Ovo za otimanje imovine, jesi to sam smislio ili ti je neko pomogao?". Onda su od tog napravili... To sam mu rekao kada smo dolazili, u uvodnom delu...

#Aleksandar Vučić

#Bosna i Hercegovina

#Sarajevo

'