AKTUELNO

I. D. iz Bitolja, na jugu Makedonije, uhapšen je juče i određen mu je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je sa više udaraca oklagijom po glavi ubio svoju suprugu E. M. D. (47).

On je juče ujutro oko 10 sati pozvao policiju i javio da je u svom stanu u Ulici 21 u Bitolju zatekao svoju suprugu mrtvu na podu u lokvi krvi. Policija i Hitna pomoć odmah su došli, a lekari su samo mogli da konstatuju smrt žene.

Nekoliko sati kasnije iz SUP Bitolj su rekli da je I. D. bio van svoga stana svega pet minuta, a da je kada se vratio, zatekao suprugu mrtvu na podu.

– U periodu od 9.35 do 9.40 sati suprug je izašao iz stana, zaključao ulazna vrata, i otišao u garažu. Kada se vratio, ulazna vrata su bila otvorena, a I. D. je našao suprugu oblivenu krvlju u gornjem delu tela – saopštili su iz MUP-a.

Žena je u ruci držala parče drveta, a drugi deo drveta je bio pored njene glave. U stanu je bila prisutna i njihova četvorogodišnja ćerka.

Međutim, nakon opsežne istrage, policija je došla do drugih saznanja. Ženu E. M. D. je ubio njen suprug I. D. sa više udaraca oklagijom po glavi. On ju je toliko jako udarao da se oklagija slomila.

– Postoji osnovana sumnja da je I. D. 13. marta 2017. godine, zbog predhodno narušenih međusobnih odnosa, u dnevnoj sobi zajedničkog stana lišio života E. M. D. Osumnjičeni je sa više udaraca oklagijom po glavi usmrtio svoju suprugu – navodi se u saopštenju tužilaštva iz Bitolja.

Zbog sumnje da je počinio ubistvo, njemu je određen 30 dnevni pritvor.

Potresene komšije iz zgrade u kojoj je živeo bračni par kažu da ništa nisu ni čuli, ni videli, a o zločinu su saznali tek kada su videli policajce. Dodaju da je pokojna žena majka četvorogodišnje devojčice, a njen suprug I. D. je povratnik iz Kanade.

#Makedonija

#Ubistvo

#suprug

#supruga

'