separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

KOLAPS U ZAGREBU - Prve jesenje kiše izazavale HAOS u saobraćaju i veliku materijalnu štetu! (FOTO)


Prve kiše jesenje mnogima u Zagrebu i nekim delovima Hrvatske izazvale su nevolje, pa i mateijralnu štetu, piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.


Stanovnici hrvatske prestonice su ogorčeni, a jedan od mnogih komentara je bio da su kuće u Rudešu poplavljene treći put, a da se, kako kažu, grade fontane, dok građani plivaju u fekalijama, preneo je zagrebački Večernji list.

Autor: Tanjug/Foto Hina/Dario Hrželj

Vakula kaže da su znatnije količine, veće od 30 litara po kvadratnom metru, zabeležene u gotovo svim područjima, najčešće najveće količine - i veće od 70 litara u manje od 24 sata - izmerene su u centralnoj Hrvatskoj, posebno na zagrebačkome području, te u zapadnoj Slavoniji.

Autor: Tanjug/Foto Hina/Admir Buljubašić

Pritom je ponegde samo od poneđeljka ujutro do utorka ujutro palo više kiše od proseka u septembu i više nego što je ukupno palo u nekoliko porošlih sedmica.

U nekim mestima zabeležini su i novi rekordi dnevne količine padavina.

U Daruvaru, na primer, na meteorološkoj stanici Državnog HMZ-a prvi se put od 1978. godine, od kada postoji ta stanica, jutros je izmereno 87 litara kiše po kvadatnom metru.

Još značajniji rekord zabeležen je u Velikog Gorici, na meteorološkoj stanici Hrvatske kontrole vazdušnog saobraćaja, gde su merenja počela 1981. godine, i gde je od jutros zabeležena najveća dnevna količina padavina ikada izmerena od čak 95,6 litara po kvadratnom metru.

Autor: Tanjug/Foto Hina/Dario Hrželj

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti