separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

SPASILI GA SVEŠTENICI! SRAMAN incident kod pravoslavne svetinje OSTROGA! Prskao mu oči biber spejom, davio ga i šutirao dok nije izgubio svest!


Baranin Anes Čičić tvrdi da su ga prošle subote, na parkingu ispred donjeg manastira Ostrog, pretukla dvojica službenika Turističke organizacije Danilovgrad Radule Pavličić i Stefan Vukadinović, međutim, direktor TO Danilovgrad Ivan Dragojević, kaže da je istina drugačija


Dragojević kaže da su se njihovi zaposleni branili od vlasnika Turističke agencije “Mona” koji ih “godinama maltretira, provocira i nasrće” na njih kako bi izbegao plaćanje izletničke takse.

Iz Uprave policije odgovorili su “Vijestima” da im Čičić nije prijavio napad, ali da su zaposleni u TO Danilovgrad njega prijavili dan pre incidenta, ali i tog dana.

- A.Č. nije podneo prijavu OB Danilovgrad. S.V. je 16. 8. 2019. godine, u svojstvu radnika TO Danilovrad, pristupio u Odeljenje bezbednosti Danilovgrad i podneo prijavu protiv A.Č. iz Bara, vlasnika TO Mona, u kojoj je naveo da ga je A.Č. uznemiravao i fizički napao na radnom mestu, na naplatnom punktu Vrela. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršaju iz Zakona o javnom redu i miru - odgovoreno je iz UP.

Objasnili su da ih je dan kasnije Vukadinović obavestio da ponovo imaju probleme sa Čičićem, u mestu Ostrog, i da je došlo i do tuče.

- Službenici OB Danilovgrad su odmah otišli na lice mesta i u službene prostorije doveli aktere događaja - A.Č, S.V. i R.P. dok je naknadno kao svedok u službene prostorije pristupio i B.Z. Od svih ovih lica su uzete izjave. I o ovom događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio prikupljanje dodatnih obaveštenja, dok će se o kvalifikaciji naknadno izjasniiti - pojasnili su iz Uprave policije.

Čičić je juče u telefonskom razgovoru novinarki “Vijesti” rekao da je netačno da nije podneo prijavu i da policija sa TO Danilovgrad pokušava da “izrežira nešto” kako bi on ispao kriv.

- Čak nisu saslušali ni svedoke iz autobusa, ali ni ostale turiste i vozače drugih autobusa koji su bili tu - rekao je on.

Tvrdi da je tog jutro oko 8.30 autobusom “Zeković prevoz” stigao sa putnicima do naplatnog punkta, ali da su prošli jer zaposlenih koji naplaćuju taksu nije bilo na radnom mestu.

- Nastavili smo do parking prostora ispred manastira, putnici su počeli da izlaze i preusmeravao sam ih na manastirske mini-buseve. Tada su mi prišli Vukadinović i Pavličić koji me isprskao sprejom. Uhvatio sam se za oči, a oni su počeli da me udaraju šakama. Kada sam pao na zemlju, nastavili su da me udaraju nogama. Izgubio sam svest, a kada sam se osvestio video sam da sam u manastiru i da mi sveštena lica ukazuju pomoć - kazao je Čičić inspektorima.

Dragojević, međutim, tvrdi da je Čičić tog jutra projurio autobusom pored naplatnog punkta, o čemu su ga zaposleni odmah obavestili, kao i turističkog inspektora.

- Zatim pošli za njim do parkinga, a čim su izašli iz kola rekao im je - ‘Mrš, mrš odavde, gubite se’. Potom je prišao Pavličiću, uhvatio ga za majicu, očupao njegovu identifikaciju. Pavličić se odmakao, a Čičić je uzeo kamen u ruke i krenuo da ih gađa. Pavličić je izvadio sprej iz džepa, isprskao u njegovom pravcu, ali Čičić je i dalje zamahivao ka njima kamenom. Instinktivno su ga udarili, iz straha da ih ne gađa kamenom. Pao je na kolena, a kada mu je prišao vozač autobusa da ga odvede i dalje je tražio kamen da ih gađa. Naši zaposleni su se udaljili, obavestili policiju, turističkog inspektora i mene - kazao je Dragojević.

Istakao je da je odmah sa policijom pošao na lice mesta, i da je sled događaja kakav su opisali i prijavili policiji snimljen telefonom.

Objasnio je da zaposleni u TO nemaju ovlašćenja da primenjuju silu prilikom naplate, ali da zna da su se Pavličić i Vukadinović branili od čoveka koji godinama teroriše zaposlene u danilovgradskoj organizaciji.

Dragojevićeva i Čičićeva verzija incidenta koji se dogodio dan pre tuče dijametralno je suprotna.

Dok Baranin tvrdi da zaposleni nisu bili na naplatnom punktu kada je prošao sa tri autobusa, Dragojević ističe da je on i tog dana namerno izbegao da plati taksu, a potom vređao i udario Vukadinovića, otimajući mu telefon.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti