separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

AFERA ’REKET’ SE NE STIŠAVA – POLA MAKEDONSKE VLADE U PANICI! Nakon objavljivanja fotografija Zaeva i voditelja, Pink.rs došao do još jedne na kojoj je Boki 13 sa Zoranom Bašanovićem i još nekim ministirima! (FOTO)


Korupcijski skandal koji drma Severenu Makedoniju, a gde su centru afere umešani Boki 13 i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev se ne stišava. Naprotiv, isplivavaju mnoga prisna poznanstva popularnog voditelja sa većim delom makedonske vlade, kao i savetnikom premijera - Zoranom Bašanovićem.


Kako su svi mediji već objavili, Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 se inače hvalio poznanstvom i prijateljskim odnosom sa makednoskim premijerom na društvenoj mreži Instagram. 

Međutim, među makedonskim novinarima spekuliše se da su Zaev i njegov savetnik Zoran Bašanović, koji je takođe blizak sa voditeljem, rešili da „obiršu ovaj deo svojih biografija“, pa je naređeno da fotografije koje ih mogu dovesti u vezu sa voditeljem izbrišu u najkraćem mogućem roku.

Pored samog premijera, i veći deo makedonske vlade je blizak sa voditeljem. To dokazuje još jedna fogorafija, na kojoj se vidi da pored popularnog Bokija sedi potpresednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski, a odmah pored njih i ministarka pravde Renata Deskoska. Nedaleko od njih, nalazi se upravo i savetnik premijera Zaeva Zoran Bašanović.

Boki 13 je ovaj skup opisao kao “Ceremoniju za pamćenje.

View this post on Instagram

Ceremonija za pametenje 👋🏻🤗✨🎥

A post shared by Boki 13 (@boki13official) on

Da podsetimo, nezapamćeni skandal privukao je pažnju i stranih zvaničnika, pa su snimak predaje 1,5 miliona evra, koji je objavio italijanski dnevnik "La Verita", komentarisali i brojni evropski funkcioneri.

Na snimku je zabeležen trenutak kada Jordan Kamčev, najbogatiji Makedonac, isplaćuje milion i po evra Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom

Jovanovsi i Milevski su Kamčeva reketirali s obećanjem da će mu olakšati položaj kod Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, u slučaju "Imperija", za koji je osumnjičen.

Na snimku se vidi da su pare spakovane u torbu koju Jovanovski i Milevski iznose iz kuće Kamčeva, koji ga ispraća do vrata, a u poslednjem delu video snimka se prikazuje kako se dvojica osumnjičenih u slučaju "Reket" upućuju ka svom automobilu sa torbom sa parama.

Mediji navode da je snimak u kojem Jovanovski obećava Kačevu da će biti oslobođen iz pritvora napravljen 20. februara, a da je Vrhovni sud Kamčevu ukinuo tu meru obezbeđenja 4. marta. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti