separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

BOKI 13 SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA HVALIO POZNANSTVOM SA ZAEVIM - POSTOJI DOKAZ! Posle snimka kako uzima 1,5 miliona evra u Luj viton torbi, isplivale i fotografije! (FOTO+VIDEO)


Korumpcijski skandal drma Severnu Makedoniju, a glavna tema su Boki 13 i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev


Reketaška afera trese Severnu Makedoniju. U nju je, pored kontroverznog uhapšenog voditelja Bojana Jovanovskog, na estradi poznatijeg kao Boki 13, upleten i sam državni vrh s premijerom Zoranom Zaevim. Pored njega, umešana je i njegova štićenica, bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Da je priča ozbiljna i da nije reč o šali govore i zajedničke fotografije Bokija 13 i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

I sam Boki 13 nije krio da se viđa sa premijerom Zaevim. On je fotografije njihovog susreta objavljivao na svom Instagram profilu!

Ona je, prema pisanju regionalnih medija, trebalo da obezbedi slobodu najbogatijem Makedoncu, biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je za to dao Bokiju 13 čak 1,5 miliona evra u torbi „luj viton“.

Akter nezapamćene afere je, kako se spekuliše, i Zoran Bašanović, savetnik premijera Zaeva, a skandal je odjeknuo i van regiona, što su komentarisali i evropski funkcioneri.

Jordana Kamčeva su reketirali sa obećanjem da će mu olakšati položaj kod Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u „slučaju Imperija“, za koji je osumnjičen, i to preko Bokijeve prijateljice, u tom trenutku specijalne tužiteljke Katice Janeve, štićenice Zorana Zaeva. Reketaši su prvo tražili osam miliona evra, ali su dobili 1,5 miliona u kešu.  

Kamčev, koga je reketirao Boki 13, prijavio je taj slučaj početkom maja Tužilaštvu za organizovani kriminal, a prethodno je o tome razgovarao sa Zaevim. Kamčev je, po Forbsovoj listi, najbogatiji Makedonac.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti