AKTUELNO

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodele prihoda od indirektnih poreza, u vrednosti od 34.571.047,78 KM .

Tužba se odnosi na period od jula 2017. godine do decembra 2018. godine.

- Republika Srpska podnosi tužbu protiv Fedracije BiH radi naknade štete zbog neodobravanja nespornih Predloga odluka o Izračunu koeficijenata za raspodelu indirektnih poreza u periodu od jula 2017. godine do decembra 2018. godine i Predloga obračuna drugog privremnog poravnanja između entiteta za 2017. godinu i Predloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu - navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Institucije Republike Srpske dale su saglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobranilaštvo Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da se zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodelu sredstava novac koji pripada Republici Srpskoj sliva na račun FBiH.

- Vlada Republike Srpske bila je spremna i otvorena za saradnju ali zbog opstrukcija od strane Ministarstva finansija Federacije BiH i izostajanja rešenja, Vlada Republike Srpske, s ciljem zaštite budžeta i prava građana Republike Srpske, nadokandu štete zatražila je sudskim putem - navode iz Vlade RS.

#Bosna i Hercegovina

#Republika Srpska

#Tužba

'