AKTUELNO

Pripadnici bivše paravojne jedinice Hrvatske odbrambene snage prošetali su danas Kninom gde se održava centralna manifestacija obeležavanja 24. godišnjice akcije Oluja i nekoliko puta uzviknuli ustaški pozdrav 'Za dom spremni'.

Kako prensoi Hina, pripadnici HOS-a su na putu do crkve stali na kninski trg i nekoliko puta uzviknuli ustaški pozdrav "Za dom spremni", a njihov predvodnik Marko Skejo u izjavi novinarima taj pozdrav uporedio sa pozdravom u crkvi "Hvaljen Isus i Marija".

- Vidim da ste mladi, neiskusni i nedobronamerni - kazao je Skejo novinarki koja ga je upitala zašto su to uzvikivali, a potom je dodao da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.Prema njegovim rečima to je kao kada bi se u crkvi uskliknulo 'Hvaljen Isus i Marija'.

S obzirom da ih je snimila policija, novinari su Skeju upitali očekuje li krivične prijave.

- Nema krivične prijave, to je isto kao da ja vama kažem da zato što ste otišli da se poklonite na grob vašem roditelju, možete očekivati krivičnu prijavu. Mi smo predstavnici devete jedinice HOS-a i svih HOS-ovaca u Hrvatskoj i došli smo se pokloniti poginulima i pozdraviti ih pokličem pod kojim su oni ginuli s nama - rekao je Skejo.

#Hrvatska

#Oluja

'