AKTUELNO

Mediji su preuveličali nedavni događaj na sarajevskom aerodromu čiji su glavni učesnici bili predstavnici granične policije (GP) BiH i obezbeđenje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, zaključili su danas tokom razgovora direktor GP Zoran Galić i ambasador Turske u toj zemlji Haldun Koc.

Pre dva dana prilikom dolaska turskoga predsednika na samit u Sarajevu, dogodio se incident na sarajevskom aerodromu između pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovini i Erdoganovih telohranitelja, prenosi Fena.

Kako se navodi u saopštenju GP, utvrđeno je da su pozitivni propisi tokom posete važnih stranih službenika veoma jasni i precizni, kako za strane tako i za domaće službenike i da ne postoje izuzeci i odstupanja u smislu njihovog sprovođenja.

Na sastanku su dogovorene i aktivnosti u daljem radu i saradnji kako u budućnosti ne bi dolazilo do ovakvih ili sličnih incidenata i nesporazuma.

Navodi se i da je Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu GP BiH već preduzela određene preliminarne provere koje se odnose na pomenuti događaj, a radi utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja i s ciljem utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinaca u tom slučaju.

#Aerodrom

#Granica

#Sarajevo

'