AKTUELNO

Mali Zvornik još potresa porodična tragedija u kojoj je Marinko Ilić (60) svirepo ubio suprugu i sina, Ružu Tomašević (62) i Dragišu Ilić (24).

Majka i sin sahranjeni su u Begeču, kraj groba Ružine majke. Brigu o njihovom ispraćaju preuzela je Mara Bosanac, Ružina pet godina mlađa sestra, koja kaže da je više od dvadeset godina strepela da se ne desi ovako nešto, a da je slavska sveća svega osam dana ranije nagovestila tragediju.

- Nesreću sam naslutila još za Svetog Jovana. Dva puta mi se gasila slavska sveća, što se nikada ranije nije desilo. Za tragediju sam saznala iz novina. Čim sam videla naslov, naslutila sam o kome je reč. Tekst nisam ni čitala, samo sam mužu rekla da su, izgleda, Ruža i Dragiša ubijeni. Žalosno je da se sačekalo da poubija porodicu, pa da završi iza rešetaka. Trebalo je da pre 20 godina ode na robiju. Pa on je i svoju rođenu majku tukao i polomio joj ruku, svog brata nije poštovao, nikoga - ogorčena je Mara, koja kaže da se sa sestrom Ružom poslednji put čula posle Nove godine.

Ona kaže da je Dragiša uvek bio agresivan i da su ga se svi plašili.

- Taj monstrum nas je zavio u crno. Znamo ga duže, još od devedesetih, kad je bio na ratištu u Vukovaru, gde se takođe ponašao bahato. Sa mojim suprugom nikada nije ni razgovarao, a bilo mu je zabranjeno i da dolazi u našu kuću u Petrovcima. Muž mu nije dozvoljavao ni u dvorište, baš zbog njegovog ponašanja. Zadavao nam je probleme, pretio, kao i svima drugima. Kod sestre Ruže, u Donju Borinu, retko sam išla samo zbog njega - priča Mara.

Marinko Ilić je 28. januara nožem ubio nevenčanu suprugu Ružu i sina Dragišu, posle čega je priveden, saslušan, a potom mu je određeno zadržavanje od mesec dana.

J. Stanković

#Majka

#Ubistvo

#Zvornik

#sin

'