separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

DRAMA NA AERODROMU U SARAJEVU! Izbegnut ORUŽANI SUKOB - Erdoganovo obezbeđenje bahatim ponašanjem ISPROVOCIRALO GRANIČNU POLICIJU BiH (FOTO)


Sve se smirilo kada je turski predsednik kročio iz aviona.


Prava drama odvijala se danas na pisti sarajevskog aerodroma kada je došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog osiguranja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Naime, prilikom sletanja aviona u kojem se nalazila delegacija Republike Turske na čelu s Erdoganom članovi njegovog obezbeđenja su zbog nedoličnog ponašanja i odbijanja procedura i redovne kontrole došli u verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj sa pripadnicima Granične policije BiH koja je nadležna za Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Autor: avaz.ba/E.Trako

Nakon prepirke je počelo naguravanje, a članovi turskog obezbeđenja su iz aviona izvukli oružje pa ga stavili za pojas, a sve se smirilo kada je iz aviona kročio Erdogan.

Autor: avaz.ba/E.Trako

Autor: avaz.ba/E.Trako

Ovaj događaj za Klix.ba je potvrdio direktor GP BiH Zoran Galić koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika policijske agencije.

- Oni koji dolaze u BiH moraće da poštuju zakone BiH, a ne da pokušavaju da budu iznad njih. Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem trebaju da budu, došlo bi do otvorenog sukoba - rekao je Galić pa dodao kako i članovi Predsedništva BiH kada putuju u inostranstvo uvek poštuju zakone drugih država.

Autor: avaz.ba/E.Trako

- Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopšte ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je obezbeđenje predsednika Erdoana odbilo proceduru i redovne kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode - kazao je Galić.

Autor: avaz.ba/E.Trako

Prema njegovim rečima, ovom nemilom događaju svedočili su i predstavnici delegacije Predsedništva BiH.

Članovi Erdoganovog obezbeđenja su navodno i ranije prilikom dolazaka u BiH iskazivali arogantno i bahato ponašanje, a danas su izazvali reakciju Granične policije BiH.

Autor: avaz.ba/E.Trako

Inače, delegacija Turske boravi u Sarajevu zbog Samita procesa saradnje Jugoistočne Evrope koji se održava na ministarskom i predsedničkom nivou u Sarajevu i na Jahorini.

Erdogan će se danas sastati sa članovima Predsedništva BiH, a zatim prisustvovati svečanoj večeri.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti