separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Otkriven identitet Bosanca uhapšenog u Nemačkoj! Osuđen je već 2011. godine


Muškarac iz Bosne i Hercegovine koji je uhapšen u Nemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine zove se Adis Abaz, javlja "Augsburger Allgemeine".


On je uhapšen u četvrtak prošle sedmice po poternici iz Belgije. Radi se o osobi povezanoj sa kriminalnim aktivnostima, između ostalog i vezano za teroristički napad u Parizu u dvorani ''Bataclan'' u kojem je 2015. ubijeno više od 150 ljudi.

Tužilaštvo u Drezdenu je saopštilo da je u pitanju 39-godišnji osumnjičeni.

- Belgijske vlasti izdale su evropski nalog za hapšenje zbog podsticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu ''Bataclan'' 13. novembra 2015. godine u Parizu - poručila je nemačka federalna policija i tužilaštvo u Drezdenu u zajedničkoj izjavi.

Zeničanin Abaz ima itekako velik kriminalni dosje. Prvo je 2011. osuđen na dve i po godine zbog krijumčarenja droge i vojne opreme.

U januaru 2018. uhapšen je zbog krijumčarenja oružja u Sloveniju, dok je 2019. protiv njega podignuta optužnica za krivično delo organizovani kriminal iz člana 250. stav 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), u vezi s krivičnim delom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZBiH.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti