AKTUELNO

Predsedavajući predsedništva BiH, Milorad Dodik, ponovo je danas izabran za lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), najjače stranke u Republici Srpskoj.

Dodik je reizabran jednoglasno na Saboru stranke u Laktašima, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata. Saboru SNSD prisustvovali su i ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, prenose "Nezavisne". Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj.

- Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda - poručio je Dodik posle glasanja.

Otvarajući Sabor, on je istakao da je Republika Srpska, predvođena SNSD-om i njenim koalicionim partnerima, najstabilniji dio BiH. Dodik je rekao da je Republika Srpska institucionalno, finansijski i politički stabilna, što je izuzetno značajno. On je dodao da su period od prošlog do ovog stranačkog sabora obeležile pobede na lokalnim i opštim izborima, što je, kako je rekao, od presudnog značaja.

Prema njegovim rečima, međutim, uvek se može bolje, jer postoje pretpostavke za tako nešto. Na nivou BiH, navodi Dodik, SNSD nastavlja da se bori za prava srpskog naroda i Republike Srpske. Politika Benjamina Kalaja, koji je pokušao da stvori 'integralnu bosansku naciju', svojevremeno je išla za tim da ovde nestanu nacije, da bude formirana jedna nacija, što nije prošlo. I sada se tako nešto traži, da odustanemo od svog identiteta, što nikada nećemo dozvoliti", zaključio je Dodik.

Na Saboru su izabrani novi saziv Glavnog odbora i Statutarna nadžorna komisija SNSD-a.

#Milorad Dodik

'