AKTUELNO

Priča Slovaka Julijusa Čingera, koji tvrdi da se nakon nekoliko dana boravka u praistorijskom kompleksu tunela Ravne u Visokom izlečio od tumora na plućima, oduševila je javnost.

Živi dokaz

- Pre nepunu godinu dana ustanovili su mi tumor na plućima i tada sam odlučio da dođem u Visoko, jer sam već pre čuo neverovatne priče o lekovitim svojstvima tunela. U tunelima sam bio samo četiri dana, pio sam lekovitu vodu i na prvoj sledećoj kontroli konstatovali su da je tumor nestao. Zato sam uveren da ovo mesto može pomoći i drugim ljudima, a ja sam živi dokaz tome. Doktori koji su me lečili pitali su šta sam uzimao. Kazao sam im da sam bio u Visokom. I oni su čuli za još nekoliko slučajeva uspešnog izlečenja - kazao je Činger (51) pokazujući nalaze.

Foto: avaz.ba

Za dr Semira Osmanagića, direktora Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, ovo nije nikakvo veliko iznenađenje.

Energetske mašine

- Dokazali smo da su piramide ogromne energetske mašine, a njihova energija koristi se za komunikaciju, zaštitu ljudskog zdravlja, unapređivanje molekularne strukture vode i hrane i podizanje imuniteta. U proteklih nekoliko godina imali smo stotine svedočanstava o unapređivanju zdravlja nakon posete tunelima Ravne i piramidi Sunca, a oduševljeni smo poslednjim slučajem gde se naš posetilac, umesto hemoterapija, odlučio za posete tunelima i imao sjajne rezultate – kazao je Osmanagić, napominjući da se Fondacija ne bavi lečenjem, niti daje zdravstvene garancije.

Međutim, dodaje on, u toku su dve medicinske studije koje će pokazati da su pretpostavke o energiji piramida bile ispravne.

Merenja aure, pritiska, otkucaja srca

Jednu studiju o uticaju tunela na zdravlje sprovodi dr Aurelija Abrajtit (Aurelia Abraityte) iz Norveške, doktorka s dugogodišnjim iskustvom u biomedicinskim istraživanjima.

- U Visokom ćemo uzimati uzorke krvi i urina pre i nakon ulaska u tunele, dakle prvog dana po ulasku i poslednjeg dana po izlasku. Pored dva dnevna boravka od po sat vremena u tunelima, ispitanici će piti i vodu iz tunela, a s ljudima ćemo razgovarati i o tome od čega boluju, kao i koje lekove uzimaju. Radićemo i merenje aure, pritiska i otkucaja srca, a u pitanju je studija koju imamo nameru da radimo na 200 ljudi, što bi moglo potrajati i duže od godinu dana - pojasnila je dr Abrajtit.

#Bosna i Hercegovina

#Rak

'