AKTUELNO

Tri sezonska radnika i jedan brački vatrogasac pretučeni su na autobuskoj stanici u Supetru na Braču u nedelju u četiri sata ujutro, a pretučena devojka je otkrila kako se odigrao divljački napad.

Ona se u jednom trenutku bacila na kolegu kako bi ga zaštitila.

- Tog kolegu su nastavili da šutiraju. Nisu imali milosti ni prema meni, divljački su me šutirali na zemlji - ispričala je devojka kojoj ruka u zavoju. Ima modrice po celom telu, kao i njene kolege. Najteže je stradao Bračanin, inače vatrogasac. Njemu je slomljen nos na četiri mesta.

Policija je protiv dva mladića podigla optužnice, ali je napadača bilo dvadesetak.

- Šutirali su nas desetak minuta, dok nije naleteo taksista koji nas je spasao - rekao je pretučeni vatrogasac.

Supetrani su u šoku. Meštani su zgranuti napadom na sezonske radnike, i to u osvitu turističke sezone. Podsetimo, huligani su sezonce tukli uz povike: “Ubij Srbina!”.

- Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare. A kad su nas nakon 200 metara zaskočili, samo su vikali: ‘Ko je od vas Srbin’ i ‘Ubij Srbina’ - ispričao je vatrogasac.

Veoma brzo su ih okružili napadači.

- Vraćali smo se iz izlaska i preko rive krenuli prema našem smeštaju. Videli smo grupu od dvadesetak ljudi kako sede za stolovima obližnjeg kafića. Nismo pričali s njima, jedino sam ja upitala kolegu hoće li nešto iz pekare. On je odgovorio da neće i nastavili smo dalje. Kad smo prošli još nekih stotinak metara i skoro već došli do smeštaja, neko je iza ugla povikao: ‘Srbine!’ - ispričala je devojka.

I onda je nastao potpuni haos. Sevale su pesnice, šutirali su ih iz sve snage, bilo je dosta krvi.

- Okružili su nas i počeli da nas ispituju ko je Srbin. Niko u šoku nije rekao ni reči, a onda je počelo. Udarali su ih sa svih strana, jednog su pokušali da udare flašom u glavu. Nisu ga pogodili, ali onda su ih oborili na zemlju i šutirali. Jedan je pokušao da pobegne, ali brzo su ga sustigli i pretukli i njega - dodala je.

Inače, svo troje su već dugo sezonci. Devojka u Supetru radi već četiri leta, a mladić iz Vukovara (22) dve godine je radio na Hvaru, a poslednje dve radi na Braču, tako da je i on iskusan “sezonac”. Ni njih dvoje, kao ni ostali napadnuti radnici nisu do sada imali nikakvih neugodnosti, ali ovo što im se dogodilo neće zaboraviti celog života.

- Otac mi je rekao, vrati se, šta ćeš tamo gde te ne žele. Ali neću, ostaću, došao sam da radim i zaradim - rekao je mladić s podlivom ispod oka.

I Varaždinki su roditelji rekli da ode s Brača.

- Mama mi je rekla da se vratim kući, ali neću, ostaću da radim u Supetru. Pa nije lako, sinoć kad sam išla s posla nije mi bilo ugodno. Da, išli smo svi zajedno, ali ipak je ostao neki osećaj neugode, kao da će se sve to ponoviti - istakla je.

Spasao ih je taksista, koji je takođe hteo da ostane anoniman.

- Kad sam video šta se događa, pomogao sam im kako sam najbolje mogao. Prvo sam pomislio na svoju decu, da bi umesto njih to mogli biti oni - rekao je.

Varaždinka i tri Vukovarca rade u jednom restoranu u Supetru i svi su rekli da ostaju da rade na tom ostrvu.

Inače, gradonačelnica Supetra Ivana Marković najavila da će ukinuti finansiranje Torcida kupa i da će zabraniti njihovo održavanje na gradskim terenima.

#Srbija

#tuča

'