AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je usvajanje Rezolucije o lažnom genocidu Srbije na Kosovu 1998-1999. godine samo jedna u nizu suludih, ali očekivanih odluka vlasti u Prištini.

- Glavni razlog za donošenje takvih odluka jeste politika dvostrukih standarda zapadnih sila koje su priznale lažnu državu Kosovo i koje suštinski odobravaju nerazumne i iracionalne odluke vlasti u Prištini - dodao je Linta u saopštenju.

On je istakao da je svima jasno da albanski političari u Prištini, među kojima je značajan broj ratnih zločinaca, ne žele dijalog o pronalaženju kompromisnog rešenja čiji bi temelj bili Ustav Srbije i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Linta je ukazao na to da Srbija treba da uporno insistira na stavu da tzv. Kosovo nije suverena država i da je na osnovu Rezolucije 1244 pod protektoratom UN.

- U skladu s navedenim stavom, Ministarstvo spoljnih poslova treba da pokrene novu diplomatsku ofanizivu s ciljem da što veći broj država, među kojima posebno članice Evropske unije, povuku priznanje tzv. države Kosovo. Pored toga, Srbija treba da se što češće obraća Savetu bezbednosti, organima Evropske unije, međunarodnim organizacijama i drugim centrima moći s ciljem očuvanja privatne i državne imovine i imovine Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. U pitanju je jedna od ključnih i najvažnijih tema bez čijeg rešavanja nije moguće da bude postignuto kompromisno rešenje Srbije sa vlastima u Prištini - naveo je Linta.

#Miodrag Linta

'