AKTUELNO

'Spavali smo najmanje dva puta nedeljno dok joj je muž bio na poslu. Onda mi je ovo stiglo na vrata...'

Zeničanin Š. Č. oslobođen je optužbi za silovanje svoje komšinice E. Š, s kojom je tri i po godine bio u vezi.

Kako priča ovaj Zeničanin, on je s komšinicom bio u vezi do 31. jula prošle godine znajući da je ona u braku. Nakon što su odlučili prekinuti vezu, za njega je, kako kaže, počeo horor.

Tako mu je 14. avgusta stigla prijava za silovanje, zbog čega je proveo dva meseca i šest dana u istražnom pritvoru.

Tome je, tvrdi on, prethodilo to što je suprug E. Š. saznao za preljubu.

– Mi smo se viđali dva puta sedmično dok je njen suprug bio na poslu ili negde odsutan od kuće. Kada smo odlučili da se prestanemo viđati, ništa nije upućivalo na ono što je usledilo. Dolazi mi prijava za silovanje, što mi je nanelo nesagledivu štetu – tvrdi Zeničanin, prenosi Srpskainfo.

Kako je otac četvero dece, ali i poznat u gradu, ovakve optužbe ostavile su posledice i na njegovo zdravlje, zbog čega, kako kaže, posećuje psihijatra. Period u istražnom pritvoru njegovo je najružnije životno iskustvo.

Foto: Tanjug

Ogorčen zbog svega, podneo je Tužilaštvu ZDK krivičnu prijavu protiv E. Š. za krivično delo lažnog prijavljivanja.

– Prijavila je Š. Č. da je u periodu od februara 2016. godine do jula 2018. istu prisiljavao na polne odnose, koji su se odvijali na različitim lokacijama, iako je bila svesna da to nije istina, te da je dobrovoljno pristala na seksualne odnose sa istim, a prijavu podnosi jer joj muž saznaje za vezu sa Š. Č. Kako bi se opravdala pred mužem, prijavljuje Š. Č. za silovanje – navodi se, između ostalog, u prijavi.

Duševna bol

Da E. Š. u postupku nije mogla dokazati silovanje, potvrdila je za Avaz i Maida Grizović, advokatica koja zastupa Š. Č. Ogorčeni Zeničanin ističe da će, osim ove krivične prijave, podneti i tužbu za nanošenje duševne boli. Na sudu je saslušano i deset svedoka, a koji su potvrdili priče Š.Č. da je bio u vezi sa komšinicom, odnosno da su ih viđali zajedno, tvrdi ovaj Zeničanin.

– Budući da smo se zaista krili, bilo je teško dokazati na sudu da smo bili u vezi, odnosno poreći njene tvrdnje. Srećom, urađeno je veštačenje mobilnog telefona, gde je ustanovljeno da smo razmenjivali ljubavne poruke te da ne stoji priča da sam bilo koga silovao – priča on.

Pročitajte još: DEČAK POKUŠAVAO DA SPASI BICIKL, PA UPAO U NABUJALU REKU! MAJKA SKOČILA ZA NJIM, ženu izvukli, za detetom se još traga (FOTO)

#Bosna i Hercegovina

#Silovanje

'