AKTUELNO

Niko od njih, međutim, nije zadržan nakon saslušanja, ali će policija proveravati njihove alibije.

Specijalne policijske jedinice Crne Gore prethodnih dana pretresale su stanove Marka Šakovića, odbeglog Stevana Stamatovića, Đorđija Božovića, ali i svih osoba iz Podgorice koje policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Stamatović, čije tri kuće je policija pretresla, u bekstvu je od maja 2017. godine. Šaković je brat Milića Minje Šakovića, visokorangiranog člana "škaljarskog" klana koji je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je 2016. godine pokušao da ubije dva člana "kavačkog" kriminalnog klana.

Više "škaljaraca" čiji su stanovi pretreseni saslušano je nakon pretresa, a prema saznanjima "Vijesti" inspektore je zanimalo gde su se nalazili kada je u 29. aprila u glavnom gradu ubijen Milo Ilić (28).

Niko od njih, međutim, nije zadržan nakon saslušanja, ali će policija proveravati njihove alibije.

Odmah nakon ubistva Ilića iz policije su nezvanično saopštili da je, prema njihovoj evidenciji, on pripadao "kavačkom" kriminalnom klanu. Zvanično su potvrdili da je član organizovane kriminalne grupe, ne precizirajući koje.

- Dežurna služba Centra bezbednosti Podgorica je danas oko 16.30 časova obaveštena da je u Ulici Oktobarske revolucije, zasada nepoznato lice, na čijoj se identifikaciji intenzivno radi, iz vatrenog oružja ispalilo više hitaca u pravcu M. I. (28) iz Podgorice koji je tom prilikom smrtno stradao. M. I. je, shodno policijskim evidencijama, pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe - saopšteno je iz Uprave policije.

Inspektori veruju da je život izgubio u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova koji besni od kraja 2014. godine. Policija je objavila snimak osumnjičenog za ubistvo, na čijoj identifikaciji rade.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Nadzorne kamere u Ulici oktobarske revolucije snimile su egzekutora dok čeka da Ilić izađe iz kladionice i krene ka automobilu. Tada mu je prišao, u njega ispalio oko 15 hitaca i pobegao istim putem kuda je došao.

Beg je zabeležila ista nadzorna kamera, ali se lik ubice ne vidi najjasnije.

Inspektori pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače, odnosno ko je ubici javio kada da krene ka Iliću, jer se navodno sa lokacije na kojoj je čekao ne vidi izlaz iz kladionice, ali i ko mu je pomagao u bekstvu. Navodno, i putanju kojom je pobegao zabeležile su nadzorne kamere sa drugih objekata u tom delu grada.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Sagovornici "Vijesti" iz istrage kazali su da je Ilić bio blizak podgoričkom ogranku kavačkog kriminalnog klana, kojim je do smrti šefovao Veselin Kalezić, ubijen u novembru prošle godine.

Ilić je hapšen u novembru 2017. godine, u Rožajama, jer je navodno bio deo ekipe koja je pomagala Podgoričaninu Vidoju Stanišiću da pobegne iz države. Za Stanišićem je tada bila raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Uprava policije je nakon hapšenja u Rožajama saopštila da je Stanišić ka srpskoj granici putovao "polom" kojim je upravljao Podgoričanin Željko Popović, a da su im BMW-om put čistili Ilić, Beranac Miomir Đukić i Milo Šaković.

Nakon saslušanja zadržani su Stanišić i Đukić, za kojima je policija tragala.

DRŽAVA NEMOĆNA PRED RATOM KLANOVA

Država godinama ne može da stane na kraj ratu "kavačkog" i "škaljarskog" kriminalnog klana, koji je odneo više desetina života. Rat nekada jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Valensiji, iz stana Gorana Radomana, nestalo 200 kilograma kokaina.

Prva žrtva krvavog kokainskog rata bio je upravo Radoman koji je ubijen u Beogradu 20. februara 2015. godine. Od tada, glave Kotorana i njihovih saradnika padale su svuda, jer se obračun te dve kriminalne grupe selio i van granica Crne Gore, a zbog kokainskog sukoba stradali su i nevini ljudi.

BEZ POMAKA U ISTRAZI UBISTVA VUKOTIĆA

Nepunih deset dana pre ubistva Ilića, u Kotoru je likvidiran Vesko Vukotić (69) otac vođa "škaljarskog" kriminalnog klana - Jovana i Igora.

Foto: TvPink Printscreen

On je ubijen 20. aprila u kotorskom naselju Dobrota, ispred porodičnih apartmana "Vukotić". Egzekutor mu je prišao dok je izlazio iz "audija" kojim se oko 20.45 sati parkirao ispred apartmana, u njega ispalio više hitaca, a potom pešice pobegao ka naselju Sveti Stasije.

Ubicu su snimile nadzorne kamere, ali se na snimcima ne vidi njegov lik, jer je zaklonjen kačketom. Policija nije saopštila detalje likvidacije šezdesetdevetogodišnjaka.

Navodno, u toj istrazi nema pomaka, a inspektori gotovo svakodnevno saslušavaju članove "kavačkog" klana na čijem čelu su navodno Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan koji je u zatvoru.

#Crna Gora

#Ubistvo

#Škaljarski klan

'