separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

TUGA na hrvatskoj sceni: Preminuo poznati muzičar (FOTO)


Muzičari i pevači širom regiona na društvenim mrežama se opraštaju se od slavnog gitariste Dalibora Pipe Matoševića, koji je preminuo u 47. godini života.


Masimo se među prvima oprostio od svog dugogodišnjeg saradnika, koji ga je pratio i na koncertima u Beogradu i Novom Sadu.  

- Od jutra tražim reči, a nikad ih naći neću... Hvala za sve što si bio. Na pozornici i iza nje. Zbogom, prijatelju. Uvek ćeš biti sa mnom, dragi Pipo - napisao je na Fejsbuku Masimo, čiji je Pipo bio dugogodišnji gitarista.  

Pipo je rođen u Puli, 27. januara 1973. godine. Sa petnaest godina je počeo da svira gitaru, pa formira rok bend u kojem svira gitaru i peva autorske pesme. Tri godine kasnije formira novi autorski bend zajedno sa Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimak, a njihov bend nastupa potom na Art Music festivalu u Puli.  

Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema džez muzici, pa odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, posle koje njegov muzički stil kreće u drugom pravcu.  

Prvi profesionalni angažman ostvario je u istarakom muzičkom sastavu "Le Mond" s kojim je nastupao u Hrvatskoj i Evropi. Sedam godina nakon saradnje, zbog premora materijalom, seli se u Zagreb gde samostalno počinje da uči sviranje gitare, piše "Večernji list".  

Paralelno je počeo da sarađuje sa sa mnogim estradnim pevačima, a matični bend bio mu je prateći bend Masima Savića. Sarađivao je sa Ninom Badrić, Džibonijem, sestrama Husar, Vanom i ostalima.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti