AKTUELNO

Kakva tuga! Poznata glumica iza sebe je ostavila dvoje dece.

Biljana Beličanec Aleksić (45), poznata makedonska glumica i bivša predsednica skopske opštine Kisela Voda, pronađena je obešena u kupatilu svog stana, potvrdila je makedonska policija za tamošnje medije.

Kako navodi portal "Večer", telo glumice pronašao je njen suprug Sašo Milenkovski. On je oko 22.30 pozvao policiju i hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Iako je policija potvrdila da je reč o samoubistvu vešanjem, telo glumice prebačeno je na sudsku medicinu i uskoro bi trebalo da bude izvršena obdukcija.

Biljana Beličanec Aleksić iza sebe ostavila je dvoje maloletne dece iz prvog braka sa stomatologom iz Skoplja. Nedavno se ponovo udala za bitoljskog reditelja Sašu Milenkovskog.

Ko je bila Biljana Beličanec Aleksić?

Biljana Beličanec Aleksić rođena je 25. jula 1973. godine u Skoplju u tadašnoj SFRJ.

Glumu je diplomirala 1994. na Fakultetu dramskih umetnosti na Univerzitetu "Sv. Kiril i Metodij" u Skoplju kao najmlađa glumica. Iste godine postala je deo narodnog pozorišta "Vojdan Černodrinski" u Prilepu, gde je pretežno igrala glavne uloge za koje je bila nagrađivana.

Od 1997. bila je deo Dramskog pozorišta u Skoplju. Pored pozorišta, zabeležila je i brojne uloge na televiziji i filmu, a ostaće upamćena po ulozi Tufi u "Zdravo, genijalci". Pored glume, bavila se i sinhronizacijom crtanih filmova i serija na srpski i makedonski jezik.

Takođe, oprobala se i u političkim vodama. Kao kadar VMRO- DPMNE, bila je na čelu skopske opštine Kisela Voda 2013. do 2017. godine.

#Makedonija

#Samoubistvo

#glumica

'