AKTUELNO

Alan Braun srušio se u jednom restoranu u Rovinju prošle godine u septembru. Pokušali su da ga reanimiraju, ali preminuo je.

Engleski turista, koji je preminuo u jednom rovinjskom restoranu prošle godine u septembru, možda ipak nije umro od ugruška u krvi koji je izazvao srčani zastoj, kako su utvrdili hrvatski lekari.

Naime, obdukcija je na zahtev porodice obavljena nakon povratka njegovog tela u Englesku, a patolog Meleri Morgan utvrdila je da mu je u grlu zapeo komadić materije životinjskog porekla, odnosno mesa.

Radi se o komadiću piletine iz kebaba koji je Alan Braun (83) upravo bio zagrizao u rovinjskom restoranu.

Njegova supruga sumnjala je u tvrdnje rovinjskih lekara i tvrdila je da se najverovatnije ugušio mesom jer je bio poplavio u predelu vrata i pokušao da ih izbaci van.

U pomoć je priskočio i jedan turista, inače pripadnik oružanih snaga. Reanimirao je 83-godišnjeg Engleza, ali nije uspeo.

- Ovo meso je užasno tvrdo - rekao je Alan supruzi i krenuo prema toaletu, a potom se srušio. Braun je inače imao ugrađena dva stenta.

Pretpostavlja se da je gospođa Braun tražila obdukciju u Engleskoj jer je imala nameru da tuži restoran u kojem je preminuo njen suprug, ali Metro prenosi kako engleski lekari na temelju nalaza patologa nisu mogli sa sigurnošću da potvrde da se njen suprug ugušio.

Tačan uzrok smrti, gušenje ili infarkt, po njima nije bilo moguće utvrditi.

#Hrvatska

#Smrt

'