AKTUELNO

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ne vidi nijedan razlog da se povuče sa funkcije, a građanima koji na protestu taže njegovu ostavku poručio im je da bi bilo bolje da idu da obraćuju zemlju i sade luk.

- Bolje da su pošli ako imaju gde malo zemlje da obrađuju, da sade luk - rekao je Katnić.

Katnić smatra da rezultati koje je ostvario od kada je imenovan daju odgovor na pitanje hoće li ili neće podneti ostavku.

Ostavku Katnića taže građani na podgoričkim protestima započetim nakon što je predsednik Atlas Grupe Duško Knežević, kojeg Crna Gora potražuje zbog finansijskih malverzacija, objavio video snimak o finansiranju vladajuće DPS u predizbornoj kampanji.

Građani koji se okupljaju na protestima traže da Katnić podnese ostavku zbog selektivne pravde, međutim, on tvrdi da jednako postupa prema svima.

- Žao mi je što su pomamili ovaj narod da protestuje. Bolje da su pošli ako imaju gde malo zemlje da obrađuju, da sade luk ili nešto drugo, pošto je teška i mrčna godina pred nama. Ne bih volio da ovo neko shvati kao uvredu, već kao dobronameran savet, jer i ja to radim - rekao je Katnić.

Glavni specijalni tužilac najavio je ranije da će podneti ostavku samo ukoliko ne ispuni očekivanja u slučaju suđenja za pokušaj terorizma na dan izbora, 16. oktobra 2016.

#Crna Gora

'