separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Opozicija u Crnoj Gori traži formiranje tehničke vlade


Deo crnogorske opozicije ne odustaje od formiranja tehničke vlade, kao jedine mogućnosti za pripremu izbornog zakonodavstva koje bi garantovalo da će naredni izbori biti fer i slobodni.


Tome se međutim protivi vladajuća DPS.

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Milan Knežević, kaže da je formiranje tehničke vlade jedini model za prevazilaženje ozbiljne društveno-političke krize, u ovom trenutku.

Potom bi se, kaže Knežević, moglo razgovarati o radnim gruama, postojećim ili novim, koje bi učestvovale u pripremi izbornog zakonodavstva koje bi garantovalo da ćemo imati fer i slobodne izbore.

On je poručio da DF ne razmišlja o povratku u Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

"DF u ovom trenutku ne razmišlja o povratku u Odbor do formiranja tehničke vlade", kazao je Knežević za Pobjedu, preneo je portal RTCG.

Sličnu poruku poslao je i predsednik SDP-a Ranko Krivokapić prošle sedmice na skupštinskom zasedanju.

- SDP neće učestvovati u dogovoru o izbornim uslovima dok se ne formira tehnička vlada - kazao je Krivokapić.

Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva ne zaseda od novembra prošle godine, već radi na nivou sekretarijata.

To telo prvo je napustio Demokratski front nakon hapšenja Nebojše Medojevića (DF), a nakon afere "Koverta" poručili su da u radu Odbora neće učestvovati ni SDP, ni nezavisni poslanici Neđeljko Rudović i Miodrag Lekić.

Prva sednica održana je 13. novembra, a poslednja 27. novembra, kada je formirano sedam radnih grupa koje će biti odgovorne za različite oblasti

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti