AKTUELNO

Hrvatski mediji razotkrili predsednicu.

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je danas postupak protiv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović zbog mogućeg primanja nedopuštenog poklona, jer je dobila popust na lekarski pregled u klinici Radiohirurgija Zagreb iz Svete Nedelje.

- Komisija će u navedenom predmetu prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene funkcionerke - navodi se u saopštenju Komisije, prenosi Hina.

Mediji su preneli da je Grabar Kitarović prošlog petka obavila redovan preventivni pregled u privatnoj poliklinici Radiohirurgija iz Svete Nedelje, gde puna cena pregleda oznosi 7700 kuna (oko 122.224 dinara), dok je hrvatskoj predsednici odobren popust od 20 odsto, što je za 1.540 kuna manje.

Hrvatski novinari su pozvali tu kliniku, raspitujući se koliko košta pregled i da li mogu da dobiju popust. Rečeno im je da mogu dobiti svega 5 odsto popusta, što je dodatno pokrenulo lavinu osuda na račun predsednice.

Prema zakonu o sprečavanju sukoba interesa državni zvaničnici ne smeju da prime poklon u vrednosti većoj od 500 kuna (7.960 dinara).

#Hrvatska

#Kolinda Grabar Kitarović

'