AKTUELNO

Na licu mesta je poginulo 7 putnika autobusa, među žrtvama nema dece, ali je povređena trudnica.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras oko 18 časova na auto putu Skoplje - Gostivar, kod sela Latkarci blizu Tetova poginulo je 13 osoba, a jedna se nalazi u kritičnom stanju, potvrdio je Venko Filipče, makedonski ministar zdravlja.

- Na licu mesta je poginulo 7 putnika autobusa, a u bolnici je preminulo petoro, dok se jedan putnik nalazi u kritičnom stanju. Među poginulima nije vozač autobusa, a policija je sa njim već izvršila razgovor. Identitet poginulih utvrđuje policija. Među žrtvama nema dece, ali ima mlađih osoba uzrasti oko 25 godina, izjavio je ministar Filipče.

Autobus sa preko 50 putnika se prevrnuo na krov, a postoje različite informacije kako se dogodila ova stravična nesreća.

Akcija spasavanja je trajala skoro dva sata, a pošto se autobus nalazio na krovu, u akciji su učestvovali vatrogasci sa svojim vozilima i teška mehanizacija, dok je mesto nesreće nadletao policijski helikopter.

U skopske bolnice je prebačeno četrdesetak teže i lakše povređenih putnika, među kojima je bila i jedna trudnica. Intervenisalo je čak 13 ekipa hitne pomoći.

#Autobus

#Nesreća

#preminuli

'