AKTUELNO

Očekuje se da će jedna od tema biti odgovori na dodatna pitanja Evropske komisije, jer bi BiH ubrzo trebalo da finalizuje odgovore, kako bi u skorijem periodu dobila pozitivno mišljenje Komisije, a onda i kandidatski status za članstvo u EU.

Članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić trebalo bi da borave u Briselu 29. i 30. januara, gde će se sastati sa čelnicima ključnih institucija Evropske unije.To će biti prva zvanična poseta novog saziva Predsedništva BiH Briselu.

Očekuje se da će jedna od tema biti odgovori na dodatna pitanja Evropske komisije, jer bi BiH ubrzo trebalo da finalizuje odgovore, kako bi u skorijem periodu dobila pozitivno mišljenje Komisije, a onda i kandidatski status za članstvo u EU, navode mediji.

Reforme i pregled do sada uradjenog posla, naredni koraci i izazovi su jedna od tema koja se očekuje u Briselu sa zvaničnicima BiH, kao i implementacija izbornih rezultata i formiranje vlasti.

Konkretne teme razgovora u Briselu i detalji sastanaka bit će poznati početkom sledeće sedmice, neveo je sarajevski portal.

#Bosna i Hercegovina

#Brisel

#Milorad Dodik

'