AKTUELNO

Pitanje o poglavljima koje Srbija otvara EU, a Zagreb ni ne pokušava da to blokira umalo nije završilo fiičkim obračunom u Saboru između poslanika opozicionog Mosta, Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića.

Grmoja je portalu "Index" ispričao da je tokom sednice parlamenta pitao premijera o tome da Srbija otvara poglavlja a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

- Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsednika sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog (Plenković). On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića video u tom izdanju. - rekao je Grmoja.

Prema njegovim rečima, Plenkovića, koji je krenuo prema njemu sa jasnom namerom da se fizički obračuna, zasutavili su drugi poslanici.

- Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese - rekao je za Grmoja.

Nezavisni poslanik Bojan Glavašević objasnio je kako je izgledao incident koji se dogodio tokom rasprave o godišnjim izveštajima sa sastanka Evropskog saveta.

- Plenković je eskalirao celu stvar. Grmoja je prebacio da nisu blokirali Srbiju. Rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao - ispričao je za "Index" Glavašević.

- Plenković je fizički nasrnuo na Grmoju, ali nisam stigao fotkati pre nego su ga već odvukli - napisao je zastupnik Bunjac na Fejsbuku.

#Andrej Plenković

#tuča

'