Info
ZABAVA

vesti

Čestitke povodom 9. januara, Dana Republike Srpske!


Političari su čestitali predsedniku Miloradu Dodiku.


Predstavnici političkih stranaka i skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu čestitali su danas građanima RS 9. januar Dan Republike Srpske. 

U odvojenim saopštenjima, čestitku su uputili zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, predsednik SNP Nenad Popović i Aleksandar Popović iz DSS-a. 

Čestitajući Dan RS predsedniku Miloradu Dodiku i građanima, Linta je istakao da je reč o jednom od najvažnijih datuma u istoriji srpskog naroda, a najvažniji za Srbe zapadno od Drine. 

- Republika Srpska predstavlja ostvarenje vekovnih težnji srpskog naroda u BiH za svojom slobodom i nezavisnošću, kao i veliku branu da se Srbima ne ponovi genocid koji su doživeli u NDH i etničko čišćenje koje su doživjeli u Hrvatskoj, Federaciji BiH i na Kosovu i Metohiji devedesetih godina - rekao je Linta.

- Zbog toga je potrebno u svakom trenutku odavati počast poginulim srpskim vojnicima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, pripadnicima policije i žrtvama rata. Posebnu zahvalnost i poštovanje zaslužuju srpski borci koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske - navodi se u saopštenju. 

U čestitki koju je uputio Dodiku i svim građanima Srpske povodom Dana republike i krsne slave, Sveti Stefan, Nenad Popović je istakao da 9. januar "predstavlja jedan od najvećih praznika srpskog naroda, simbol njegovog opstanka". 

Popović, kandidat DSS-a za predsednika Srbije, podsetio je da RS obeležava 25 godina od postojanja. - Na današnji dan su oni koji su bolji od nas, oni koji su znali da je "Bog slobodu dao za čoveka" proglasili Republiku srpskog naroda Bosne i Hercegovine, Državu Srba zapadno od Drine - kaže Aleksandar Popović, a saopštava DSS.

J.Stanković

Komentari • 0


povezane vesti