AKTUELNO

Pripremite se za putovanje i opustite u čarima otkrivanja novih predela.

Kada jednom organizujete svoj kofer i sastavite spisak stvari koje su vam zaista potrebne, teško da ćete ikad više imati pretežak prtljag i gomilu stvari koje niste nijednom koristili. Putovanje treba da bude ugodno, vi rasterećeni i otvoreni za nova poznanstva, predele i ukuse. Trebalo bi da pametno organizujete svoj prtljag, tako da vam sve bude od koristi i pri ruci.

Ograničite količinu garderobe koje nosite

Setite se prošlog putovanja i količine garderobe koju ste poneli. Da li vam je bilo dovoljno, premalo ili pak previše garderobe u koferu? Razmislite dobro, osmislite kombinacije koje ćete nositi unapred. Ponesite ono što lako možete ukombinovati sa drugim stvarima. Izbegnite nošenje teškog prtljaga, muke pri zatvaranju istog. Videćete da ćete imati više prostora u koferu. Kad jednom primenite ovo racionalno planiranje garderobe, nikad više nećete imati stres pri pakovanju.

Foto: Pixabay.com

Mala putna apoteka

Uvek u svom prtljagu treba da imate lekove za hitne slučajeve. Putovanja često podrazumevaju duge šetnje, stoga se može desiti da dobijete neprijatne žuljeve, te uvek nostite hanzaplast. Na vašem spisku obavezno treba da se nađe probiotik Bulardi. Duge vožnje autobusom, noćne vožnje i čekanja na aerodromu, mogu poremetiti vaš dnevni ritam i izazvati opstipaciju ili dijareju. Da biste izbegli neprijatnosti i na putovanju funkcionisali kao kod kuće, upotreba probiotika na putovanjima gotovo da je obavezna. Bulardi uništava štetne bakterije u rekordnom roku i povećava otpornost crevne mikroflore. Zatim, trebalo bi da u neseseru uvek imate lek za snižavanje telesne temperature, kao i lek protiv bolova.

Sitnice koje putovanje čine bezbrižnijim

Foto: Pixabay.com

Raspitajte se dobro o uslovima za boravak tamo gde ste se uputili. Ako putujete u neku tropsku zemlju, trebalo bi obavezno da ponesete sredstvo protiv ujeda insekata, uređaj protiv komaraca i slične stvari. Proučite vremensku prognozu i u skladu sa tim ponesite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Podrazumeva se da ćete je poneti na letovanje, ali kremu sa zaštitnim faktorom bi trebalo koristiti čak i u hladnijem periodu godine. Ako planirate da fotografišete grad, prirodu ili saputnike, obavezno proverite da li ste uz kameru spakovali sve potrebne punjače i kablove. Takođe je veoma važno da proverite da li su utičnice za struju u nekoj drugoj državi razlikuju od standardnih, jer će vam možda zatrebati adapter da biste mogli da napunite uređaj. Mislite i na razonodu na dugim putovanjima, pa ponesite knjigu ili enigmatiku.

Više o svemu ovome pročitajte na sledećoj adresi: https://bulardi.com/

#Putovanja

'