AKTUELNO

Svaki peti čovek ima listu stvari koje u životu želi da uradi, pokazuje britansko istraživanje. Ako uradi sve sa liste, to ga može koštati skoro pola miliona funti...

Želite da u narednih nekoliko godina obiđete svet, plivate sa delfinima, skačete padobranom? Psiholozi će vas sigurno podržati jer je dokazano da nas iskustva čine srećnijima nego materijalne stvari. Ekonomisti, pak, upozoravaju da iskustva koštaju. I to mnogo.

Svaki peti čovek ima listu stvari koje u životu želi da uradi, pokazuje britansko istraživanje. Ako uradi sve sa liste, to ga može koštati skoro pola miliona funti. Ili, tačnije 428.246 funti. Na listi deset iskustava koje su ispitanici želeli da dožive najskuplja stavka su deca, sledi uređenje doma, zatim venčanje, pokretanje sopstvenog biznisa, poseta svakom kontinentu, odlazak na safari, planinarenje. Manje od hiljadu funti koštaju samo plivanje sa delfinima, skok padobranom, odlazak na svirku omiljenog benda.

Zanimljivo je i da je muškarcima brak na osmom mestu liste prioriteta. Prednost daju plivanju sa delfinima, skoku padobranom, planinarenju, odlasku na safari. Za 40 odsto žena, pak, udaja je prioritet.

#Brak

#Muškarac

#Putovanja

'