AKTUELNO

Ako spadate u kategoriju “luksuznih putnika”, onda sigurno umete da razaznate luksuzan smeštaj od onog koji to nije, ali ako to nije slučaj, onda vas potpuno razumemo, budući da je pridev “luksuzno” postao maltene degradiran od prevelike upotrebe, i to često što se ne može kategorisati kao takvo.

Luksuzni smeštaj, kakve god vrste da je, mora maksimalno da ispoštuje značenje tog epiteta, jer gosti koji plaćaju ovakav smeštaj očekuju ispunjenje svojih visokih standarda, odnosno potpunu izvrsnost po pitanju usluge, izgleda sobe, hrane i mnogo čemu drugom o čemu možete detaljnije pročitati u nastavku teksta.

Opremljenost apartmana

Pod opremljenošću apartmana mislimo pre svega na njen izgled i na činjenicu da ste zapravo dobili sobu koju ste tražili. Tu pre svega mislimo da će pravi luksuzni hotel izaći u susret svim vašim zahtevima, što se bukvalno odnosi na SVE zahteve:

Kategoriju sobe ili sprat, Posebnu klasifikaciju sobe, što se može odnositi na boravak ljubimacaBez alergena koji škode vašem zdravlju Kretanje u sobi bude olakšano na neki određen način Lokaciju sobe: da li želite da bude blizu lobija ili izdvojena, blizu lifta ili automata Sa pogledom na grad, baštu, plažu Kraljevskim bračnim krevetom ili odvojenim krevetima Bazenom ili balkonom Đakuzijem ili saunom (ili oboje)

Naravno, ovo su bili samo neki od zahteva, ali luksuzni hotel bi trebao da je u stanju da vam izađe u susret povodom većine, ako ne i svih, a sasvim sigurno ne bi trebali dodatno da vam naplaćuju pogodnosti kao što su mini bar, grickalice ili sadržaj frižidera koji imate u sobi.

Kvalitet podova

Možda zvuči trivijalno i možda se pitate ko još obraća pažnju na kvalitet podova, osim ako nisu u vašem sopstvenom domu, ali upravo iz tih razloga znate zbog čega su podovi važni. Naime, osim što nude neophodnu izolaciju od zvukova, naročito ako se nalazite na spratu, već i pruža izolaciju i od hladnog betona, što je i fundamentalni razlog što ih uopšte stavljamo.

Foto: Pixabay.com

Enterijer

Pod enetrijerom ne mislimo samo na unutrašnjost vaše sobe, već i naunutrašnjost celokupnog hotela, ili smeštaja koji ste izabrali, jer ovakva mesta moraju da ispune ne samo standarde kvaliteta, već i estetike, a to upošljava različite elemente. Ovakva mesta često poseduju umetnička dela kao što su uramljene slike ili skulpture poznatih umetnika, ili je sam enterijer produkt mašte i rada visoko kotiranog dizajnera enterijera.

Nameštaj je takođe često specijalno pravljen za potrebe hotela, a cilj je da se postigne originalnost i unikatnost na nivou lanca, pri čemu ovavi hoteli budu prpeoznatljivi po nekim svojim specifičnim elementima, ili na nivou pojedinačnog smeštaja. Naravno, bespotrebno je reći da je svaki komadić nameštaja obično ručno rađen, s najvećom pažnjom, što se posebno odnosi na kupatila koja su neretko na ovakvim mestima posebna priča.

Udobnost i zabava

Luksuzan hotel je dužan da ponudi svojim gostima sve aktivnosti koje spadaju u ove dve kategorije, a ne samo onima koji su to doplatili, što je varijanta i većini hotela koji su se ovako izjašnjavaju, a ne bi trebalo da bude. Primer ovakvih aktivnosti su recimo fitnes centar dostupan 24h sa bar najbazičnjim spravama, kao što su traka za trčanje, steperi, bicikli i strunjače; lični trener; bazen; zajendički dnevni boravak dalje od ulaza u hotel; usluga pranja veša; usluga čuvanja dece ili ljubimaca; usluga šetanja pasa; uvek dostupna sobna usluga i odlično informisan konsijerž na koga se možete u potpunosti osloniti.

Zvuči previše? Upravo tako bi trebalo da bude, jer luksuzni hoteli moraju biti u stanju da obezbede najbolju moguću uslugu najzahtevnijim gostima, koji su između ostalog i oni koji su u stanju to da rezervišu i da plate, pa stoga i zaslužuju savršenu uslugu.

#Putovanja

'