AKTUELNO

Osoba koja praktično ne izlazi iz kuće napravila je fantastične fotografije širom sveta na sasvim originalan način.

Nalog @streetview.portraits na Instagramu prepun je lepih fotografija dela arhitekture zabeleženih širom sveta. Na prvi pogled, učiniće vam se da su one delo profesionalnog fotografa, međutim vlasnik naloga je zapravo Džeki Keni, žena koja prati od agorafobije. Ona svoje fotografije pravi od scena koje pronalazi na servisu Gugl strit vju.

Ovim alternativnim načinom putovanja Keni je otkrila prelepe scene koje su joj uživo nedostupne. "Mogućnosti servisa Google Street View su me oduševile. Počela sam da klikćem na mapi i dospela sam do zemalja kao što su Mongolija, Senegal ili Čile. Istražila sam udaljene gradove, sjajne arhitektonske bisere i anonimne ljude zaustavljene u vremenu. Počela sam da pravim skrinšotove kako bih zabeležila predivne trenutke ovog paralelnog sveta."

Pored naloga na Instagramu, Keni ima i sajt na kom prodaje limitirane kolekcije majica s printovima, a sav profit ide fondaciji za istraživanje poremećaja koji i ona ima. Podsetimo, agorafobija je strah od otvorenog prostora, i ona čini 60% svih fobija otkrivenih kliničkim pregledima. Osobe koje pate od ovog poremećaja retko izlaze iz kuće.

#Kofer

#Putovanja

'